Dimecres 1 de maig de 2024: dia genial de la caminada de la transhumància

Dimecres 1 de maig: dia genial de la caminada de la transhumància

Comencem el mes de maig amb el segon any de la transhumant, camins ramaders! A les 7 del matí la Judith i jo ja som al CMC per començar a donar les samarretes a les persones que fan la cursa llarga, fins a Bonastre per camins ramaders.
Van arribant i es van preparant per sortir a 2 quarts de 8 del matí. Fem una foto de sortida i comencen a caminar fins a Plans by Sicus, a Bonastre, on esmorzaran, i després tornen a baixar fins a la Bisbal. La Paqui fa també la llarga.
Al cap d’una estona ja comencen a arribar les persones inscrites per la caminada curta i mitja, que és anar fins a Masarbonés per camins ramaders, esmorzar i tornar en cotxe (la curta) o caminant (la mitjana). El Joan fa la curta.
Fem la foto de grup i comença la caminada!

La Judith, el Ramon més personal i jo, ens anem distribuint perquè tot estigui a punt. Fa un dia espectacuar, amb uns colors preciosos després de la pluja d’aquests últims dies.
Pugem en cotxe fins a Masarbonés on l’alcalde de Masllorenç, el Joan Miró, regidors i agutzil, estan preparant l’esmorzar.

Quan veiem que tot està a punt, pugem en cotxe cap a Bonastre i esmorzem amb els de la caminada llarga. Un racó de pau, paisatge i molt bon gust!

Baixem i parem a Masarbonés, on fan el cafè els de la caminada curta i mitjana. I, quan comencen a tornar caminant, baixem en cotxe per anar preparant el dinar.

Arribem a l’hort del Jaumet, i tant l’Esther com el Jordi ja ho tenen molt avançat. Arriben també els dels parasols.
En poca estona arriben els primers caminadors i, mica en mica, arriben els de la caminada llarga i la mitjana. I el Jordi els hi fa l’explicació de l’oli Torclum, i després van a les oliveres. Quan tornen, ja ho tenim tot a punt pel dinar.

Som uns 175, en total. Ens posem a servir, i servim un tros de coca enramada del Mago, una hamburguera de pollastre amb panses i pinyons i ceba caramelitzada i tonyina en escabetx. Tot boníssim! Per veure tenim cava rosat de Cellers Domenys i aigua. A l’acabar, ens van servint els postres, que és una mousse de crema catalana amb fruits secs, del restaurant calafellenc El Vell Papiol. Acabem amb els cafès.

Fa una estona que es gira l’aire però hem passat molt bon dia. Judith, ets una crack!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari