Dimarts 23 d’abril de 2024: diada de Sant Jordi!

Dimarts 23 d’abril: diada de Sant Jordi!

Per mi, avui és un dia dels més bonics de l’any: roses, llibres, alegria, amor i llegenda de dracs, princeses i cavallers. I, a més, a la Bisbal ja fa uns quants anys que és festa local.

Un dia esgotador, amb moltes activitats i on gaudim moltíssim! Tenim un dia fresquet però amb sol i una mica d’aire, després d’una nit de pluja, que bé!
A les 10 del matí, bona part de l’equip de govern ja estem a la pista, l’hort del Jaumet, per anar col·locant cadires, bosses,… i tenir-ho tot a punt pel lliurament de premis del concurs literari infantil. Els dels inflables ja ho estan preparant, la dels globus també i els de l’esmorzar també.
A quarts de 12 del migdia, ja estem a punt per començar a donar els premis, dos per classe, des d’I3 fins a 6è de primària de l’escola Ull de Vent. Premis que escullen els mestres, gràcies per la organització!
Tots els nens i nenes estan nerviosos i contents, això de pujar a l’escenari per recollir el premi, impresiona! Després ja esmorzen i van als inflables. Un matí fantàstic!

Al migdia som a la plaça de l’esglèsia, a la parada on venem els llibres editats per l’Ajuntament. I ens acompanya una parada de roses de la bisbalenca “Tina plena de flors” i una dels Bous.

Mentrestant l’Associació de dones la Roca foradada va preparant la tradicional xatonada de Sant Jordi.
Ens apleguem més de cinquanta persones per dinar a la plaça, la xatonada preparada per la Junta de l’associació i els postres que em portat junta i voluntàries. Tots boníssims!

Anem una estoneta a casa a descansar, i aprofito per rebre les roses dels homes de casa! I recollir el pa de Sant Jordi de la pastisseria Mago, que ens menjarem avui per sopar.

A quarts de 6 de la tarda som a la Societat per acabar de preparar el lliurament de premis del concurs literari d’adults, i veiem que a fora comença a ploure, que bé que va aquesta pluja!
És la 16ena edició del concurs, un certamen literari humil i sense pretensions, que només vol servir de petit gra de sorra en aquesta festa de les lletres. El 2009, es van donar els primers premis, en categories d’infants, joves i adults, del concurs de Sant Jordi, organitzat per l’associació impulsora ADB, i amb la col·laboració dels centres educatius locals. I, des de fa 8 anys, s’organitza des de la regidoria de cultura de l’Ajuntament.
Enguany el jurat està format per l’Àngela Bages, l’Assumpció López, la Jordina Miró i el Ramon Rovira. Moltíssimes gràcies!
Han tingut molta feina perquè s’han presentat 33 obres, amb autors d’arreu de Catalunya. Destaco que més de la meitat són bisbalencs i penedesenc.
La Judith i jo presentem el concurs i fem pujar a l’escenari els premiats del concurs, a qui donem una bossa amb el lot i un diploma. En les properes setmanes es prepararà la documentació pel premi dinerari.
A l’acabar, fem pujar el jurat a l’escenari per agrair la seva participació.

I acabem la diada de la millor manera possible: amb l’actuació del Quartet Mèlt. És una gran actuació que gaudim tots els que assistim a l’acte, amb el privilegi d’escoltar en directe grans cançons a capel·la.

I, al tornar a casa, para de ploure i surt l’arc de Sant Martí, com si fos el final del llibre del dia d’avui.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari