Dimecres 13 de març de 2024: reunions, presentació de la transhumància 2024 i cicle de cinema de muntanya de la Diputació

Dimecres 13 de març: reunions, presentació de la transhumància 2024 i cicle de cinema de muntanya

Aquest matí tenim reunió per parlar de la tarifa de residus i de l’aigua. Dos temes molt importants.

Al migdia fem la presentació de la transhumància 2024. És la segona edició. Tres rutes de diferent dificultat, perquè sigui per tots els públics. Per conèixer i estimar el territori el millor que podem fer és caminar i, amb aquesta sortida, també fem un homenatge als pastors de la Bisbal i ho acompanyem amb gastronomia. Amb aquesta excursió coneixerem els enllaços entre els diferents municipis i els racons, brindant amb vins i caves de Cellers Domenys i gaudint de la nostra gastronomia.
La Judith, com a regidora de turisme, dóna la benvinguda als assistents. Després l’organitzador de l’esdeveniment, Ramon Prat, explica que enguany no hi haurà ramat perquè hi ha molts problemes en el món de la ramaderia i, a més, el Salvador -que ja ens va acompanyar temps enrere- ha estat molt malalt i no hem pogut comptar amb ell.
La Transhumant és una caminada pels camins ramaders del Penedès que es farà el dia 1 de maig i que comptarà amb una degustació de productes i de gastronomia del territori. La presentació la fem als safaretjos, davant el mural de la transhumància.
Les tres rutes són:
Transhumant curta: 7,5 km, de La Bisbal a Masarbonès (amb tornada amb mitjans propis). Inclou esmorzar a Masarbonès; visita guiada i tast d’oli a les oliveres Toclum, dinar a la Bisbal amb productes i cuina del territori i samarreta commemorativa de regal.
Transhumant mitja: 15 km, de La Bisbal a Masarbonès i tornar a La Bisbal. Inclou el mateix que l’anterior.
Transhumant llarga: 24 km, de la Bisbal a Plans by SICUS (Bonastre) i tornar a La Bisbal. Inclou avituallament líquid al km 7, esmorzar a Plans by SICUS, avituallament líquid al km 15, dinar a la Bisbal amb productes i cuina del territori i samarreta commemorativa de regal
I també hi ha la opció Gastronòmica, sense caminada: Visita i degustació a les oliveres Torclum, dinar a la Bisbal amb productes i cuina del territori i samarreta commemorativa.
Després de la presentació degustem formatges, pa del forn de les escales, melmelada d’oli Torclum i vi i cava de Cellers Domenys. Espectacular!

I per la tarda presento, per tercer any consecutiu, el cicle de cinema de muntanya 2024 de la Diputació de Tarragona, amb la projecció del documental “LADAKH, gel en el Petit Tibet” . Aquest cicle es presenta a Tarragona i després es reparteix en varis municipis de la demarcació de Tarragona i, la Bisbal, tenim el privilegi de ser el municipi del Baix Penedès e scollir per tercer any, amb sala sempre plena de públic.
La presentació ha anat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Marta Ventura; el coordinador del cicle, Pau Salas; el director del documental, l’alpinista Rafa Vadillo; i jo mateixa.
El documental és sobre l’escalada en gel, que m’ha semblat espectacular i perillós. Molt interessant i uns paisatges maravellosos. En acabar, el Rafa ha contestat les preguntes dels assistents i hem compartit una copa de cava amb una mica de coca de forner.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari