Dijous 15 de febrer de 2024: Bisbal – Manresa – Barcelona – Bisbal

Dijous 15 de febrer: matí de visita a l’associació d’empresaris de Bufalvent i tarda d’acte en representació de l’ACM

Aquest matí la Judith i jo visitem l’associació d’empresaris de Bufalvent, al polígon Bufalvent de Manresa. Bufalvent és un polígon antic que, als anys 90, estava bastant deteriorat i amb moltes mancances.
Llavors, un grup d’empresaris van tirar endavant l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, per aconseguir tenir “Un polígon industrial ordenat.”

La finalitat de l’associació és promoure i realitza tota mena d’activitats, obres i serveis que comporten el foment, desenvolupament, conservació, seguretat i millora del polígon, la satisfacció de les necessitats generals i l’assoliment de les aspiracions dels associats.

Ens rep la Montserrat, gerent de l’Associació, juntament amb la tècnica superior d’Ocupació del servei de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manresa, el tècnic de la Comunitat Energètica Manresa Il·lumina i os tècnics més del departament de territori de l’Ajuntament de Manresa.
Ens presenten l’Associació d’empresaris de Bufalvent, com es va crear, quines activitats fan, …. I després ens expliquen el projecte de Comunitat Energètica Empresarial Manresa Il·lumina, com s’ha creat, en quin punt estan, …
És una reunió molt profitosa, aprenent d’experiències avançades en comunitats energètiques. Moltes gràcies!

I per la tarda, vaig a la fàbrica Moritz, a Barcelona, per assistir a la 3ª edició dels Fiction Express Awards, com a representant de l’ACM (Associació Catalana de Municipis).
No hi havia estat mai a la fàbrica Moritz, i és impresionant!
Els Fiction Express Awards són l’event de referència de la Literatura Juvenil a Barcelona on es premien les obres en castellà, català i anglès publicades per Fiction Express durant el 2023. Fiction Express és una plataforma educativa digital catalana que té més d’1 milió d’usuaris, amb presència en més de 9.000 centres educatius (350 dels quals es troben a Catalunya) de 60 països. El projecte promou un mètode únic que estimula la competència lingüística, la comprensió lectora i l’hàbit de lectura en estudiants d’entre 9 i 16 anys, tot això a través d’un procés de co-creació directa de contes amb autors de renom.

Els premiats són els autors guardonats que han escollit els lectors. Són nou premis a autors en anglès, castellà i català. I després premien les escoles amb més lectures i més participatives. Acabem amb un sopar a peu dret, en un entorn fantàstic!

I després de ser a Manresa i a Barcelona, torno cap a casa.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari