Diumenge 21 de gener de 2024: segon dia d’inauguració del pavelló esportiu municipal amb la inauguració oficial, presetnació dels equips de Joventut Bisbalenca CF i exhibició de boxa

Diumenge 21 de gener: segon dia d’inauguració del pavelló esportiu municipal amb la inauguració oficial, presentació dels equips de Joventut Bisbalenca CF i exhibició de boxa

A les 10 del matí torno a ser al pavelló i tot està a punt per rebre els convidats per la inauguració oficial. Ens acompanyaran: la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, el delegat d’esports de la Generalitat a Tarragona Aleix Rom, el president del Consell comarcal Ramon Ferré, la consellera comarcal d’esports Íngrid Salas, el director de la Unió dels Consells Esportius de Catalunya Jaume Domingo, diputats i diputades, alcaldessa i alcaldes de la comarca, regidors i regidores d’esports de la comarca, regidors i regidores bisbalencs, directors d’obra, l’empresa que ha executat les obres, tècniques municipals i entitats i associacions de la Bisbal.

Mentre esperàvem l’arribada de la presidenta de la Diputació, han entrat el Grup de Geganters i Grallers de la Societat per deixar els gegants al pavelló. I comencen els inflables esportius per tota la mainada.

Quan ja hi som tots, tallem la cinta i entrem al pavelló per descobrir la placa commemorativa de la inauguració. Comencem la visita a les instal·lacions, passant pels vestuaris, el vestuari dels àrbitres, la infermeria i la pista. Tots queden fascinats del pavelló, de la llum que entra i de l’encert en les mides.

Tothom i seu i comencem els parlaments. Primer el regidor d’esports, el Joan, que fa un breu parlament i és l’encarregat de presentar els qui parlarem. Després parla el delegat d’esports de la Generalitat, a continuació la presidenta de la Diputació i acabo jo com alcaldessa, amb aquest parlament:
Benvinguts i gràcies per acompanyar-nos en aquesta inauguració.
Inaugurem aquest pavelló com a inici d’activitat esportiva, però aquesta inauguració també és el reconeixement a la feina ben feta i la coordinació entre la direcció d’obra, els tècnics municipals, l’empresa que executa les obres i l’equip de govern.
El poliesportiu municipal, consta d’una pista poliesportiva coberta, piscina, camp de futbol, pista de tennis, un edifici on hi ha el bar i diferents despatxos.
Tot aquest complexe esportiu es va crear als anys 70 per part d’uns bisbalencs i bisbalenques que, amb diners i moltes hores de treball van aconseguir uns equipaments esportius que eren l’enveja de la comarca.
Penseu que en aquells anys hi havia pocs municipis amb piscina i amb pistes de tennis.
Qui ho gestionava era FIDSA (Fomento de las instalaciones deportivas SA) que, durant molts anys va mantenir aquestes instal·lacions el ple funcionament.
A començaments d’aquest segle, la majoria d’aquestes instal·lacions no complien amb la normativa d’instal·lacions ni seguretat i FIDSA no se’n podia fer càrrec. Per aquest motiu, el 2011, l’Ajuntament i FIDSA van arribar a un acord mitjançant una permuta, de manera que l’Ajuntament es quedava amb totes les instal·lacions i FIDSA es quedava amb una part de parcel·la industrial del polígon les Planes Baixes.
Quan vam entrar a govern el 2015, vam iniciar amb la Leo regidora d’esports, el projecte per la rehabilitació. En aquest moment tinc un gran record per una persona que va lluitar molt perquè aquest pavelló avui sigui una realitat, una persona que fa quasi un any que ens va deixar i que avui estaria molt orgullós de ser-hi, en Pere Saumoy.
El projecte aprovat constava de dues fases. La primera fase és la que inaugurem avui. I la fase 2 és la d’aquí al costat, on hi ha el bar, terrassa i diferents espais, i la podrem començar quan resolgui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sobre un recurs presentat per una entitat.
La fase 1 va començar a l’octubre del 2022 i es van acabar el novembre del 2023. Cost total obres ha estat d’ 1.656.428,90€ (IVA inclòs).
Del total un 9% ve de la subvenció PAM 2018 de la Diputació de Tarragona i un 91% ve dels fons propis de l’Ajuntament dels anys 2021, 2022 i 2023.
Quines obres s’han fet: s’ha rehabilitat aquest pavelló per adquirir la categoria de PAV-1 segons la normativa del Consell Català de l’Esport; i s’ha construït de nou tota la part de vestuaris i vestíbul.
Com podeu veure és un espai molt lluminós i, a partir d’ara el regidor d’esports el Joan, l’omplirà de vida amb molts projectes esportius per totes les edats.
Començarem a treballar en el projecte per adequar tot l’espai de fora per nous equipaments esportius com un gimnàs o pistes de pàddel, per tant, presidenta i delegat, us vindrem a veure per demanar la vostra col·laboració!
Per acabar, agrair a les autoritats que ens acompanyen en aquest dia tan especial, un agraïment a totes les entitats i persones que organitzen activitats esportives aquest cap de setmana: al Consell Esportiu del Baix Penedès, Orange Stars del Vendrell, club tennis taula de Vilafranca amb l’Alfredo i el Pepito, Miser Bienestar, Joventut Bisbalenca CF i el Club de Boxa.
I un agraïment a les entitats que tot seguit actuaran: el Ball de Diables, el Grup de Geganters i Grallers de la Societat i la colla castellera de la Bisbal.
Visca l’esport, visca la Bisbal del Penedès!

Acabem els parlaments i cantem els segadors, després anem a seure a les grades. Comencen les actuacions, primer el Javi&Laura, una delícia de música i veu!
Tot seguit actuen els tabalers del Ball de diables, seguits pel Grup de Geganters i Grallers de la Societat i, per últim, la Colla Castellera de la Bisbal els Bous.

Sortim a fora per brindar i compartir l’aperitiu amb tots els assistents. Parlem, riem i compartim aquest moment d’orgull bisbalenc per aquesta nova instal·lació esportiva!Un aperitiu de luxe organitzat per l’Eva i amb un tallador de pernil professional i bisbalenc!

A la 1 del migdia tornem a entrar al pavelló per assistir a la presentació dels equips de Joventut Bisbalenca CF de la temporada 2023/24. Moltes equips, molts jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores de primera i un gran president ,el Fede! Moltes gràcies per dedicar el vostre temps a l’esport i als infants!

A les 2 del migdia cap a casa, que avui tenim dinar de celebració de Santa Agnès! Amb grans regals: un llibre i un jersei, un bon dinar i millor companyia!

Poca estona de descans perquè a quarts de 6 de la tarda tornem a ser al pavelló per l’últim acte esportiu d’aquest cap de setmana: exhibició de boxa a càrrec del Club de boxa de la Bisbal. Dues hores on veiem competir bisbalencs i bisbalenques davant de més de 300 persones! Moltes gràcies per la participació!

A quarts de 9 torno cap a casa cansada però molt contenta i orgullosa d’aquest cap de setmana, de la gent de la Bisbal i dels equips de govern del 2015 fins ara, per haver aconseguit aquest pavelló!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari