Divendres 24 de novembre de 2023: reunions i recepció de les obres de la Fase 1 del poliesportiu municipal

Divendres 24 de novembre: reunions i recepció de les obres de la Fase 1 del poliesportiu municipal

A un quart de vuit del matí em connecto a una reunió amb els companys i companyes del curs a Esade. Dilluns és l’última de classe i hem de presentar un execici en grup, i avui ens connectem per avançar i tenir-lo preparat. Com que tots anem de bòlit, aquesta és l’hora que ens anava bé a tots.

A quarts de 9 del matí marxo a TV Vendrell, per l’entrevista on aclareixo sobre informacions errònies que van dir el dimarts les set persones (5 de la Bisbal i 2 de fora) que van fer roda de premsa en contra de la proposta Les Planes del Vent.
Totes les opinions són totalment respectacles, estiguin a favor o estiguin en contra, però el que no accepto és donar informació errònia, segurament per desconeixement, sobre la proposta.
Van manifestar que és la mateixa proposta que l’any passat; que mai hem dit, ni durant la campanya, que es faria; que el projecte no està penjat al portal de transparència; que estem envoltats de polígons i que és una proposta privada “imposada”.
L’any passat el propietari majoritari d’aquells terrenys, va entrar la proposta dels Masos per crear una nova zona industrial. Des de l’equip de govern es va rebutjar perquè la consideràvem sobredimensionada i molt propera al nucli. La proposta que van entrar fa unes etmanes és més reduïda, més allunyada del nucli, rodejada de zones verdes i amb una àmplia zona d’equipaments per construir un centre de formació ocupacional per joves i persones a l’atur.
Durant tota la campanya per les eleccions del maig vam dir, tant amb converses amb la gent com als mítings, que la proposta dels Masos no tiraria endavant i que, si presentavem altres propostes, l’equip de govern les estudiaríem i si les consideràvem profitoses pel municipi, les tiraríem endavant.
La proposta no està penjada al portal de transparència, perquè no hi ha d’estar en aquests moments. El que ens han presentat ara és la proposta per canvi de normes d’agrícola a industrial i la normativa urbanística diu molt clarament en quins moments s’han d’exposar al públic les propostes i projectes. Com que ara no s’ha d’exposar al públic però volíem presentar la proposta de les Planes del Vent als bisbalencs i bisbalenques, vam convocar la reunió del divendres 10 de novembre.
Que estem envoltats de polígons. La Bisbal som un municipi de més de 3.000 hectàrees, on més del 40% és sòl agrícola. Si tenim en compte la construcció de Les Planes del Vent, el sòl industrial passarà a ser del 5% del total del municipi, i el sòl agrícola segueix essent el majoritari amb més del 40%. Per tant, no estem envoltats de polígons.
I per últim, que és una proposta privada “imposada”. De zones industrials a la Bisbal en tenim de tres tipus d’iniciativa: pública (les Planes), privada (les Planes Baixes) i micte (Idiada). Privada vol dir que un promotor compra més del 60% del terreny, i en aquest cas és així comprant el terreny als propietaris, sense cap imposició. El que és curiós és que, molts dels que estan en contra d’aquesta proposta i parlen que és una iniciativa privada de manera negativa, no van dir res ni es van mostrar en contra de les Planes Baixes, quan l’alcalde era un altre.
Agrair a TV Vendrell poder fer aquests aclariments.

Torno cap a la Bisbal per una visita molt esperada: la recepció de l’obra de la Fase 1 del poliesportiu municipal! Recepcionem l’obra de la rehabilitació del nou pavelló i la construcció dels vestuaris i la recepció.
La pista esportiva és PAV1, classificada com a pavelló 1 segons la Generalitat, la pista és multiesportiva, amb molta llum natural, grades, cistelles, … També té la recepció i lavabos pel públic assistent; el passadís de peus bruts que dóna acés accessible a la pista, i també accés als dos vestuaris i al vestuari de l’àrbitre. Hi trobem la infermeria, lavabo per minusvàlids i els accessos a la pista i les grades.
Em fa molta il·lusió perquè és un equipament molt necessari pel municipi, i per totes les accions judicials que hem tingut en contra per evitar que es fessin les obres.


El 2015 vam començar per la redacció del projecte però no ha sigut fins l’any passat que van començar les obres. L’increment de preus dels materials, la pandèmia i els contenciosos i recursos presentats per una entitat que no vol que es facin les obres, han fet endarreri-ho.
L’important és que ja està acabat i que el mes de gener l’inaugurarem i el posarem en marxa, perquè el puguin gaudir petits i grans.
Estic molt i molt contenta!


Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari