Dimarts 24 d’octubre de 2023: assistim al fòrum de polítiques locals a favor dels drets humans i del lideratge de les dones

Dimarts 24 d’octubre: assistim al fòrum de polítiques locals a favor dels drets humans i del lideratge de les dones

De bon matí marxo amb la Paqui i la Judith cap a Santa Coloma de Gramenet amb tren i metro. Estem convidades, per la Marta Macias presidenta de Forgender Seal, a assistir al II Fòrum de municipis certificats que, enguany se centra en les polítiques locals a favor dels drets humans i del lideratge de les dones.

Nosaltres encara no estem certificats com Ajuntament, amb el distintiu 50-50 de municipi igualitari, i hi estem treballant amb l’entitat Forgender Seal.

Aquest fòrum se celebra a l’edifici la Ciba, a Santa Coloma de Gramenet. Una antiga fàbrica restaurada que ara és un centre d’activitats i formació per dones, és espectacular!

Després de la inauguració, comencem amb la conferència inaugural de comunicació inclusiva, a càrrec de la Sra. Irene Yúfera. Molt interessant! Continuem amb una taula d’expertes sobre l’enfocament de gènere per avançar en polítiques públiques amb les següents ponències: noves violències masclistes en l’àmbit virtualm perspectiva judicial i penal; com promoure la igualtat salarial entre dones i homes, i aquí hi participa l’amiga Mar Vázquez; el feminisme en directe i la prevenció en salut de les dones.

Seguim amb un treball en comissions, on hi ha tres sessions i nosaltres participem de la comissió de comunicació i participació de les dones en els espais de decisió.

I anem a dinar. Fem un dinar a peu dret on aprofitem per parlar i compartir experiències. També aprofito per contestar correus, wasaps, signar, …

Per la tarda comencem amb les conclusions de les comissions anteriors i després una xerrada molt interessant de com avança el distintiu violeta en els centres educatius.

Pe racabar, una taula sobre quins són els reptes per aplicar polítiques feministes en la governança local.

És una jornada molt profitosa! I al sortir veiem un banc a l’entrada amb la Mafalda i, com és lògic, no marxem sense una foto!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari