Dilluns 16 d’octubre de 2023: començo el curs de lideratge i governança de la col·laboració públicoprivada al món local

Dilluns 16 d’octubre: començo el curs de lideratge i governança de la col·laboració públicoprivada al món local

A quarts de vuit del matí sóc a l’estació de tren de Calafell, per agafar el tren cap a Barcelona. Fins a les vuit no arriba el tren i arribo a l’estació de Sants a dos quarts de 10 del matí! Vergonyós que hi hagi dies que anar amb Rodalies sigui un autèntic desastre! Arribo a Sants i vaig a buscar el metro per baixar a la parada de Palau Reial i pujar caminant fins a Esade, una bona passejada!

Arribo vint minuts tard, com molta gent que ha vingut en tren o en cotxe, què hi farem! Avui començo una formació de 7 dies (una per setmana) a Esade a través de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), el curs de lideratge i governança de la col·laboració públicoprivada al món local. Hi ha moltes col·laboracions públicoprivades entre Ajuntaments i sector privat i són molt necessàries, però és un tipus de col·laboració del que en tenim pocs coneixements. Tenim algun projecte molt important pel municipi per fer amb col·laboració amb el sector privat, però no sabem ben bé com enfocar-ho. Amb aquest curs espero aprendre’n.

Primer ens fan la presentació des de l’ACM, en la sessió de benvinguda, amb l’Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat i vice-president de l’ACM, el Francesc cap de formació de l’ACM i l’Eva de formació de l’ACM. Des de l’ACM organitzen formació molt interessant per alcaldes i regidors tant de govern com la oposició. És molt important formar-se contínuament per poder treballar millor per la ciutadania.

Després de la presentació comencem amb la primera sessió a càrrec del Dr. Francisco Longo, sobre la modernització de l’administració pública. Tres hores molt interessants, amb una pausa per esmorzar. Durant l’esmorzar aprofito per saludar alcaldes i regidors i regidores que conec, i també aprofitem per conèixer-nos els que no hem coincidit. Som vint-i-dos els que fem aquest curs.

Acaba la primera sessió i anem a dinar. Durant els descansos i el dinar aprenem molt perquè compartim experiències entre els assistents, és molt enriquidor!

A quarts de quatre de la tarda fem la segona sessió amb el Dr. Víctor Lapuente, que ens parla del context institucional i desenvolupament de la col·laboració públicoprivada. Molt interessant!

Acabem a quarts de 7 de la tarda i ja pateixo per com serà la tornada en tren! I, sorprenentment va a l’hora i amb la durada normal. Així no arribo tard a casa! Pel vespre contestar tots els correus de l’ajuntament que no he pogut atendre durant el dia!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari