Divendres 29 de setembre de 2023: assistència a la Taula territorial per la compra pública responsable al Penedès, Junta de Govern, entrevista a la televisió i Ple al Consell Comarcal

Divendres 29 de setembre: assistència a la Taula territorial per la compra pública responsable al Penedès, Junta de Govern, entrevista a la televisió i Ple al Consell Comarcal

Avui un divendres sense parar i de molts diversos temes.
Començo al matí, juntament amb la Paqui i dues tècniques municipals, a Vilafranca per assistir a la Taula Territorial per la Compra pública responsable a l’Alt Penedès. Anoia, Bai Penedès i Garraf. Una sessió organitzada per coopsetània, amb la col·laboració de l’ACM i Consells comarcals, que comença a quarts de 10 del matí i acaba a quarts d’1 del migdia. És una sessió molt interessant sobre un tema poc conegut per la majoria d’ajuntaments, i avui la Cooperatia de Coopsetània, porten ponents de primer nivell per explicar-nos-ho. Molt interessant!

Una mica més tard de la 1 del migdia, tornem a la Bisbal. I a les 3 del migdia, celebrem Junta de Govern ordinària, canviada de dia. Tocava dilluns que ve fer la Junta però per un punt que no es podia demorar més , passem tota la Junta a avui.
A la Junta aprovem quaranta-cinc propostes:

-acta de la Junta anterior

-sis liquidacions de plusvàlues

-dues liquidacions per guals

-la liquidació per devolució d’una fiança

-la liquidació tributària per una primera ocupació

-la devolució d’una garantia per obres finalitzades

-dinou altes al servei del Punt Verd

-dues targetes de reserva d’aparcament, per persones amb discapacitat

-aprovació de factures per un total de 13.697,33€

-una liquidació tributària per un moviment de terres

-llicència d’obres per moviments de terres

-liquidació per unes obres d’ampliació de nau industrial

-el padró del menjador de la llar d’infants del mes de setembre, per un total de 522eur

-baixes de liquidacions de plusvàlues

-la primera certificació de les obres de renovació parcial de la xarxa d’aigua del Priorat, per 92.191,83€ (IVA inclòs)
A quines obres correspon: El mes de juliol van començar les obres de renovació parcial de la xarxa d’aigua del Priorat i Can Gordei per un import de 493.005,27€ i un termini d’execució de 4 mesos. Les obres de millora de part de la xarxa d’aigua del Priorat i Can Gordei són necessàries per evitar avaries a la xarxa, reduir les fuites i millorar l’eficàcia de la xarxa d’abastament d’aigua al Priorat de la Bisbal i Can Gordei. Així, amb l’obra, s’eliminaran les canalitzacions provisionals i s’instal·laran noves canalitzacions. També se substituiran o inclouran vàlvules reguladores de pressió a la xarxa, per evitar problemes ocasionats per les sobrepressions.
Les obres del Priorat de la Bisbal inclouen en canvi i soterrament de 437 metres de tubs als carrers Zamora, Cuenca, Teruel, Córdoba i la Coruña; el canvi de les vàlvules reguladores al carrer Huesca i a la intersecció del carrer Huesca amb l’avinguda del Priorat; la realització de les unions a la xarxa de l’avinguda del Priorat, en els punts on la canonada no té continuïtat (Sòria, Guadalajara, Cuenca, Zamora, San Sebastián, Burgos i Badajoz), per evitar punts cecs d’acumulació de brutícia i millorar les pressions a la xarxa.
Quant a Can Gordei, les obres inclouen el canvi i soterrament de 693 metres de tub als carrers Llobregat, Ebre, Tordera i Besòs; la instal·lació de 3 vàlvules reguladores al carrer Cinca amb el carrer Noguera Pallaresa, carrer Segre amb l’avinguda de Can Gordei i al carrer Ter amb el carrer Gaià, on també s’instal·larà un comptador volumètric. Aquestes actuacions de millora compten amb una subvenció de la Diputació de Tarragona per un import de 230.000€.

-l’adquisició d’un vehicle furgoneta dièsel petita, per 18.572,36€ (IVA inclòs).
La compra és a través de la Central de Comptes de l’ACM (Associació Catalana de Municipis).

-la segona ampliació de termini de les obres de la Fase 1 del poliesportiu municipal
Aquesta proposta és competència del Ple delegada a la Junta de Govern mitjançant acord plenari del 6 de juliol de 2023. Les Sessions de la Junta de Govern Local no són públiques, però quan actua en competències delegades del Ple, la Sessió es sotmet als mateixos requisits de publicitat de les Sessions del Ple, que són públiques.  S’han obert les portes de la sala de plens, per tal que pugui assistir-hi públic.  Aquest punt de l’ordre del dia es gravarà i posteriorment, es retransmetrà per garantir la seva publicitat.
Les obres van començar el mes de gener per 1.473.108,45€. Fins al dia d’avui, hem aprovat certificacions d’obra per un total d’1.009.157,15€.
El termini d’acabament de les obres de la Fase 1 del poliesportiu municipal és demà dissabte 30 de setembre. L’empresa adjudicatària de les obres, va entrar per registre la sol·licitud d’ampliació de termini per un mes, amb la previsió d’acabament de les obres el 31 d’octubre.

Després de la Junta a dinar aviat perquè tinc un compromís a les 4 de la tarda.
Fa uns dies em van trucar de TV3 per entrevistar-me, juntament amb el Jaume que és promotor de la iniciativa dels murals, i amb algun dels artistes.
Portem uns dies amb els murals acabats, i sempre hi ha gent a mirar-los. Amb els de TV3 fem un bon recorregut per tots els murals del nucli, i ens van entrevistant. Això fa agafant volada!

A l’acabar, marxo cap al Vendrell, per assistir al Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès. Un Ple de tretze punts a l’ordre del dia, on aprovem sobretot beques menjador.
Acabat el Ple, vaig cap a casa a descansar que tenim un gran cap de setmana ple d’activitats!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari