Diumenge 24 de setembre de 2023: matí al mil·lenari de Marmellar i tarda de jurat al GraffitechFest

Diumenge 24 de setembre: matí al mil·lenari de Marmellar i tarda de jurat al GraffitechFest

Ben d’hora anem cap a Marmellar. Marmellar és un poble deshabitat i abandonat del terme municipal del Montmell. Un municipi que fa molts anys que ja no hi viu ningú, un municipi d’on són sortits molts bisbalencs i bisbalenques. Jo mateixa, perquè el meu rebesavi era de Marmellar.
Doncs el bisbalenc Jordi Casas, juntament amb l’Ajuntament del Montmell, han organitzat una gran festa pel mil·lenari! Hi ha tota la feina prèvia d’arreglar camins i espais, el lloguer de tot el necessari per organitzar la festa, …
Aquest matí pels carrers de Marmellar trobem plaques a algunes cases explicant quina casa era, amb una petita part de la història d’aquest poble. També trobes joves repartits pels diversos carrers, per ambientar en com era Marmellar, gràcies al talent de TeatreEspai!

Al migdia arriba l’hora dels parlaments i després les actuacions de la Coral de Sant Martí Sarroca, les Gitanes de la Bisbal i la Colla Castellera de la Bisbal els Bous. Després de les actuacions, més de quatre-centes persones dinem paella, sota una carpa la majoria per evitar el sol que fa. Gaudim d’un gran dinar i una bona companyia!

Per la tarda hi ha ball però marxem abans que tenim activitats a la Bisbal. A les 7 de la tarda ens reunim el jurat, juntament amb el promotor de GraffitechFest, Jaume Junqué. M’acompanyen els alcaldes de Masllorenç, d’Albinyana, de Llorenç, de Bonastre i el Conseller Comarcal de Cultura. Juntament amb l’equip de govern, resseguim tots els murals ja quasi acabats, per puntuar-los. Una feina molt difícil, perquè tots són de 10!

Si encara no els heu vist, veniu qualsevol dia a la Bisbal i us sorprendreu!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari