Dimarts 15 d’agost de 2023: 6è dia de Festa Major, el gran dia de Festa Major!

Dimarts 15 d’agost: 6è dia de Festa Major, el dia principal

Avui és el dia gran de la Festa Major, sense parar des que comença el dia fins que acaba: xaranga, matinades, missa, cercavila, diada castellera, futbol, ball de tarda, concert i ball de nit.

Després de la nit jove de dilluns, a les 6 del matí aproximadament, comença la xaranga que ressegueix bona part dels carrers del poble. Estic dormint fins les matinades i em desperto per veure la xaranga, que ve acompanyada de més de cent joves! La Paqui, el Joan i el Dani són els encarregats de la xaranga, ànims!

A les 8 del matí comencen les matinades a càrrec del grup de Grallers i tabalers de la Festa Major. Després l’esmorzar de carn a la brasa per agafar forces pel tot el dia.

A les 10 del matí cap a missa, missa solemne en honor de l’Assumpció de la Mare de Déu, la patrona de la Bisbal. Missa cantada per la Coral Antistiana i acabem, com no podia ser d’una altra manera, amb els goigs de Santa Maria.

Sortim de missa i ja tenim el Grup de Geganters i Grallers de la Societat, que fan la cercavila fins a la Societat.

A les 12 del migdia estem al balcó de l’Ajuntament veient arribar les colles castelleres per fer els pilars de cortesia: Colla Castellera de la Bisbal els bous, Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.

I d’aquí cap a plaça per gaudir de la diada castellera. La primera ronda comença bé però després s’endarrereix molt. Tot i així, una gran diada amb:
Colla Castellera de la Bisbal els Bous: 4d7 i dos P4
Castellers de Vilafranca: 4d9f, 3d9f, dos intents desmontants de 4d9fa, 4d8a i P7f
Joves Xiquets de Valls: 3d9f, intent desmontat 4d9f, 5d8, 4d9f i P6
Vella dels Xiquets de Valls: 3d9fc, intent desmontat 4d9f, 4d9fc, 4d8a i P7f
A l’acabar, com cada any, pugem els presidents i caps de colla per comentar la diada i brindar per la diada!

Enguany acabem tard i arribo a casa passades les quatre de la tarda. Ja estan pels postes i començo a dinar sopa freda de meló i vedella de segon, boníssim! I gelats per postre. No tinc temps de descansar perquè a les 6 de la tarda ja sóc al camp de futbol municipal pel torneig de futbol de Festa Major. Un gran torneig gràcies a Joventut Bisbalenca CF i als trofeus del Ferreret.

Sortim del futbol i anem al ball de tarda de la Selvatana, amb la pista plena de gent!

Quan acaba el ball de tarda, anem a casa a sopar i quarts de 12 de la nit ja tornem a ser a l’envelat pel concert i ball de nit. Un èxit com sempre!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari