Dijous 10 d’agost de 2023: comissió de comptes de l’exdercici 2022 i comencem la Festa Major!

Dijous 10 d’agost: comissió de comptes de l’exdercici 2022 i comencem la Festa Major!

A les 10 del matí tenim comissió de comptes de l’any 2022. la Comissió Especial de Comptes de l’Exercici 2022. El seu és objectiu d’examinar, estudiar i informar del Compte General anual del Pressupost de l’Ajuntament en compliment d’allò que disposa la Llei i el ROM. La Comissió de Comptes es va convocar el 20 de juliol i, des d’aquell dia, tots els regidors i regidores han tingut accés a la documentació per estudiar-la i poder consultar-la i plantejar dubtes.
La Comissió Especial de Comptes està integrada per un membre de cada grup polític amb vot ponderat: Feliu Gil en representació de Compromís amb la Bisbal (5 vots ponderats); Martín Deluca en representació de La Bisbal Decideix (2 vots ponderats); Raúl Cortés en representació de Tots som la Bisbal-Urbanizaciones Unidas (2 vots ponderats); Daniel Caballero en representació del PSC (1 vot ponderat) i Sílvia Monfort en representació d’ERC (1 vot ponderat).
També formem part de la Comissió de Comptes la secretària, la interventora municipal i jo.
Del 2015 al 2022, el pressupost ha crescut un 24%, els impostos han pujat un 0% i el deute s’ha cancel·lat. Ha suposat passar d’un endeutament de 1.188€ per bisbalenc el 2014 a un endeutament de 0€ per bisbalenc el 31 de desembre del 2022.
Amb 7 anys i mig hem aconseguit un Ajuntament sanejat i sense endeutament. Ho hem aconseguit amb bona gestió, amb més serveis i sense apujar impostos.
Explicació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2022: Pressupost aprovat inicial de 4.802.354,40€; liquidem el pressupost amb 7.474.204€, per tant amb 2.671.849,60€ més d’ingressos dels pressupostats (aquests ingressos de 2.671.849,60€ són procedents del superàvit d’anys anteriors) i superàvit pressupostari de 881.906,18€.

Per Decret d’alcaldia del 14 de març de 2023, s’aprova la liquidació del pressupost 2022. I al Ple ordinari del 20 de març de 2023, es va donar compte de l’informe d’Intervenció relatiu al compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària de la liquidació de l’exercici 2022.
Complim l’objectiu d’estabilitat pressupostària, l’objectiu de la regla de la despesa i l’objectiu del límit de deute públic.

Votem i s’aprova pels vots ponderats a favor de Compromís (5), PSC (1) i ERC (1), 2 vots ponderats en contra i 2 vots ponderats d’abstenció.

Al migdia, posem la bandera al balcó, ja és Festa Major!

A les 6 de la tarda inaugurem les exposicions que podeu visitar tots aquests dies, i n’hi ha tres. L’exposició del centenari de l’edifici de l’escola antiga, amb fotografies i material cedit pels bisbalencs i bisbalenques, gràcies!; l’exposició del modernisme, cedida per la Diputació de Tarragona i l’exposició de les entitats que participen de la Festa Major. Aneu-hi!

Seguidament presentem la diada castellera del 15 d’agost i fem el sorteig d’ordre d’actuació de les colles. Per la diada, primer les quatre colles fan els pilars de cortesia davant l’Ajuntament i després anem a la Plaça Sant Jordi per les 3 rondes de castells. La colla castellera de la Bisbal els Bous, fan un castell al començar la diada i un pilar al finalitzar la diada.
Avui fem el sorteig de l’ordre de l’actuació, que queda així: Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls. I ens han acompanyat els quatre caps de colla: el Joan, El Sisco, l’Ian i el Manel.
Sortim i brindem per la diada!

I el primer dia de Festa Major encara no s’ha acabat! perquè anem a l’església per gaudir del gran concert de gralla de Sonat, amb la Roser Olivé al capdavant. Un concert de gralla impresionant, amb música dels anys 70, 80, 90 i fins i tot amb el CotixCoti!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari