Dimarts 2 de maig de 2023: Ple extraordinari i reunions

Dimarts 2 de maig: Ple extraordinari i reunions

A les 9 del matí celebrem un Ple extraordinari amb dos punts. Hi assistim tot el consistori menys el regidor d’Units per la Bisbal, que ja és el segon o tercer Ple al que no assisteix.

Primer punt: fem el sorteig per les meses de les eleccions municipals del 28 de maig
Aquest sorteig es regula a l’article 26 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juliol, del Règim Electoral General (LOREG). Hi entren totes les persones incloses al cens d’electors de cada mesa, que sàpiga llegir i escriure i siguin menors de setanta anys (a partir dels seixanta-cinc anys poden renunciar-hi).
El President de la mesa ha de tenir el títol de Batxiller o el de Formació Professional de segon Grau o equivalent. No podem ser membres de les meses les persones que ens presentem en una candidatura.
Fins ara teníem 4 meses per les eleccions. En aquestes, per haver incrementat la població, tenim 5 meses que distribuirem de la següent manera:
Al gimnàs de l’escola Ull de Vent hi haurà 3 meses per les persones votants residents a les urbanitzacions del Priorat, Can Gordei, Esplai, Masieta i la Pineda de Santa Cristina.
Al menjador de l’escola Ull de Vent hi haurà 2 meses per les persones votants residents al nucli, a l’Ortigós i a les urbanitzacions de la Miralba i el Papagai
Fem el sorteig i marquem el nombre màxim de suplents.

Segon punt: Aprovar la versió definitiva del conveni de transport urbà entre l’Ajuntament, l’empresa Autocares Ízaro i la Generalitat de Catalunya
Al Ple del 3 d’abril vam aprovar el conveni de transport, que és el conveni que venç a mitjans de maig de 2023, que és el mateix que teníem amb preus actualitzats.
Aquest conveni tenia el vist-i-plau de l’empresa Ízaro i de l’Autoritat territorial de la mobilitat del Camp de Tarragona, que depèn dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona.
Després d’aprovar el conveni per Ple, vam notificat i enviar per signar el conveni a l’empresa, a l’Autoritat territorial de la mobilitat del Camp de Tarragona i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.
El 24 d’abril, el departament jurídic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ens va arribar per registre, el conveni però amb algunes diferències de numeració dels apartats, del nom del representant i d’altres, sense canviar ni l’import ni els acords.
Per aquest motiu avui portem a aprovació el mateix conveni que el 3 d’abril però amb un redactat diferent.
S’aprova amb els 6 vots a favor de Compromís, 2 del PSC, 1 d’ERC i l’abstenció d’ARA la Bisbal

Després del Ple he convocat una reunió amb els caps de llista de les candidatures que es presenten a les municipals, per aclarir temes d’espais per mítings, per penjar cartells, … Hi assistim tots menys la cap de llista d’ERC que marxa després del Ple. A la reunió també hi assisteix la secretària i aclarim els temes.

Durant la resta de matí tinc diferents reunions amb veïns i veïnes. I per la tarda ens reunim, el grup de Compromís amb la Bisbal, amb la Plataforma No a la MAT, a petició de la plataforma. Una reunió profitosa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari