Dissabte 15 d’abril de 2023: dia d’aprendre i gaudir de la transhumant 2023

Dissabte 15 d’abril: dia d’aprendre i gaudir de la transhumant 2023

Avui té lloc la transhumant 2023, passant per la carrerada recuperada, gràcies al projecte de la conselleria de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès. Ahir per la tarda va arribar el ramat i els pastors a la Bisbal, un ramat d’ovelles vigilats per dos gossos. El ramat fa nit a la Bisbal i avui es posa en marxa per fer camí fins al Montmell. Sortim de l’escola vella on, més de seixanta persones, comencen a caminar davant el ramat fins a la Juncosa.
Acompanyo a l’Esther i el Jordi de Torclum i la Judith cap a fer els entrepans per l’esmorzar. Esmorzar de pa acabat de fer del forn de les escales amb embotits de la Bisbal. Després de fer els entrepans, agafem el vi de Cellers Domenys i l’aigua, i pugem cap a la Juncosa.

Preparem la taula amb els entrepans, el vi i l’aigua per quan arribin els caminadors i caminadores. Arriben ben esventegats! Al cap d’una estona arriba el ramat i reposa una estona. Després segueixen camí juntament amb nous caminadors i caminadores que s’afegeixen a aquest segon tram fins a Can Marlès. El ramat no fa tot el segon tram i se’n torna cap a la Bisbal.

Després de recollir, pugem cap a Can Marlès a esperar els caminadors. Van arribant i al migdia dinem entre vinyes amb menú de l’Ull de Llebre, garantia de qualitat! Passem molt bona estona i, a quarts de quatre de la tarda, anem baixant.

A les 6 de la tarda seguim amb els actes i anem a l’auditori del CMC per la xerrada de “l’ofici de pastor, abans i ara”, conduit per la presentadora de TV3 Júlia Peguera. Intervenen el Joan Rovira, expert en camins ramaders, el pastor i una pastora i dos bisbalencs, el Ramon Rovira i el Jordi Pasqual. Una xerrada molt interessant.


I la tarda no s’acaba aquí! Perquè anem a la Plaça Pau Casals, a l’espai Torclum, per degustar productes de Terra i Taula i cava Cellers Domenys.

Un dia inoblidable! Moltes gràcies Judith per la organització!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari