Dimarts 14 de març de 2023: jornada a l’ACM sobre les polítiques actives d’ocupació i projecció dins el Cicle de cinema de muntanya de la Diputació de Tarragona

Dimarts 14 de març: jornada a l’ACM sobre la concertació territorial de polítiques actives d’ocupació i projecció dins el Cicle de cinema de muntanya de la Diputació de Tarragona

Al matí vaig a Calafell a agafar el tren per anar a Barcelona, ja que avui participo de la jornada sobre la concertació territorial de polítiques d’ocupació actives, organitzada per l’ACM (Associació Catalana de Municipis). S’ha celebrat en format online però amb els ponents a la seu de l’ACM, ha comptat amb més de 250 participants a distància de diferents administracions locals.
Primer assisteixo a la presentació de la jornada a càrrec de la secretària general de l’ACM Joana Ortega, i el secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa.

A continuació, la presentació del nou Acord marc de Concertació Territorial, signat a finals del 2022. Hi participen el vicepresident de l’ACM i alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, i el director del SOC Juan José Torres. Després entrem a la taula 1 sobre el funcionament previst de la concertació territorial amb la subdirectora de polítiques actives d’ocupació del SOC, Susana Díaz. En aquesta taula també hi intervenen exposant les seves experiències, molt interessants,i fent preguntes la gerent de Dinàmig, la coordinadora de MIDT, el cap dàrea de promoció econòmica de l’ajuntament de Girona, la responsable de programes d’ocupació de l’ajuntament de Lleida i la responsable de l’àrea d’ocupació i formació de l’ajuntament de Blanes. Tot moderat per la tècnica, companya de l’ACM, Núria Camps.

I finalment la taula 2 d’eines de planificació estratègica amb l’índex sintètic de desenvolupament econòmic local, l’ISODEL. Hi intervinc presentant a la cap d’àrea de gestió del coneixement del SOC, amb una explicació molt interessant sobre l’índex ISODEL, amb tota la informació que se’n després per poder preparar polítiques públiques d’ocupació, formació, mobilitat,… Una gran jornada!

Per la tarda tenim la projecció del cicle de cinema de muntanya de la Diputació de Tarragona. És un cicle molt interessant que fa 16 anys que s’organitza i que, aquest, és el segon any que es projecten en diferents municipis de la província. Enguany és el segon que l’acollim, juntament amb Reus i Amposta. Avui ens acompanya en Pau Salas, coordinador del cicle que ens explica la trajectòria d’aquest cicle que aquest any ve sota el títol de la superació i també la Marifé Merchan, de l’àrea de cultura de la Diputació. Em fa molta il·lusió perquè és el primer acte a la Bisbal que hi assisteixo com a diputada, a part d’alcaldessa és clar!
Primer gaudim del curtmetratge “Melting landscapes. Glaciers“, amb imatges impactants de la desfeta constant dels glaciars, aterrador!
I després el documental “The wall of shadows“, sobre la vida d’una família sherpa, i la duresa de la seva supervivència. Un documental molt colpidor. Gràcies a l’àrea de cultura de la Diputació per renovar la confiança amb la Bisbal i gràcies a tot el públic assistent que ha omplert l’auditori!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari