Dilluns 27 de febrer de 2023: ens llevem amb neu a una part del municipi, presentació de l’ebike, reunions, Junta de Govern i Assemblea de la Mancomunitat Penedès Garraf

Dilluns 27 de febrer: ens llevem amb neu a una part del municipi, presentació de l’ebike, reunions, Junta de Govern i Assemblea de la Mancomunitat Penedès Garraf

La previsió del temps per avui ja era de molt de fred i neu i avui ens hem llevat amb neu a la Masieta, Can Gordei i Santa Cristina! El que convé és que plogui, però veure part del municipi emblanquinat és bonic!

A quarts de 10 del matí la Judith, la Leo i jo anem al Consell Comarcal per la presentació de l’ebike, juntament amb el Conseller de turisme i alcalde de Cunit, Jaume Casañas, i l’alcalde de Sant Jaume Marc Palau. Ja és el tercer any que s’organitza a la comarca l’ebike, un esdeveniment esportiu, d’oci, de gastronomia i de territori que té molt bona acceptació i que dona a conèixer el municipi i la comarca arreu del país.
Diumenge que ve hi tornarem a ser per ajudar a què sigui un èxit!

Tornem a l’Ajuntament i seguim amb reunions dins i fora l’Ajuntament.

A les 7 de la tarda tenim Junta de govern, on aprovem vint-i-cinc propostes:

– dues actes de Juntes de govern anteriors

– set liquidacions de plusvàlues

– la quota 2023 del conveni amb Localret
Aprovem el pagament de la quota del Consorci Localret, que ascendeix a 448,11€ per a l’any 2023. El Consorci Localret és el consorci local format per les administracions locals de Catalunya per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació. L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès en forma part des de l’any 1997.

– aprovació de factures per un total de 96.017,26€

– una targeta d’aparcament per persones amb discapacitat

– la certificació número 2 de la Fase 1 del poliesportiu municipal
Aprovem la segona certificació de l’obra de la Fase 1 del poliesportiu municipal, corresponent a la rehabilitació del pavelló esportiu i la construcció dels vestidors. Aquesta certificació és de 56.998,41€ (IVA inclòs) i correspon als treballs previs, els enderrocs, retirada d’instal·lacions, fonaments i instal·lacions.

– pagaments per 43.497,48€

– tres sol·licituds de targeta d’armes

– altes i baixes a la gimnàstica, organitzada des de la regidoria d’esports

– la quota 2023 de la Mancomunitat Penedès Garraf
Aprovem la liquidació de la quota de l’any 2023 de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que ascendeix a 24.500,69€. Aquest import correspon a la quota CAAD (Centre d’Acollida d’Animals Domèstics) 2023 per 11.277,78€; quota de campanyes d’educació ambiental per un import de 1.812,18€; i quota de serveis generals 2023 per 11.410,73€.
El desembre de 2020 l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès es va adherir a la Mancomunitat Penedès-Garraf per poder acollir-se al servei del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD Penedès). Aquest servei, s’encarrega -amb criteris de benestar animal- de la recollida de gossos, gats i fures que es perden o són abandonats a les nostres comarques. A més, s’ocupa d’aquests animals fins que es retroben amb les seves famílies o poden ser adoptats. El centre compta amb un equip de cuidadors i cuidadores especialitzats, serveis de veterinària i personal d’oficina que s’ocupa i vetlla pel benestar dels animals acollits i que atén persones interessades en poder adoptar o recuperar el seu animal de companyia. Des del centre, que també compta amb voluntariat, es promou l’adopció com a primera opció de tinença d’animals i com a forma de lluita contra l’abandonament, fomentant la tinença responsable d’animals entre el conjunt de la ciutadania.

– la segona certificació de les obres de la Plaça Pau Casals

– el tancament administratiu de l’expedient de la consulta pública sobre el canvi d’ús d’una zona agrícola
Es tanca l’expedient de la consulta pública per la modificació de planejament de La Bisbal, per la instal·lació de noves empreses, després que al desembre es desestimés políticament
Avui desestimem la petició de modificació del planejament per l’arribada de noves empreses i no assumeix la iniciativa de modificació puntual de les Normes Subsidiàries de planejament del municipi en l’àmbit del Masos.
El 9 de febrer l’arquitecta municipal emet l’informe de resposta sobre les al·legacions i observacions presentades durant la consulta publicada al portal web de l’Ajuntament. Ara es tancarà l’expedient de la consulta pública i no se seguirà cap més pas.

– iniciar l’expedient de licitació de renovació de la xarxa d’aigua al Priorat i Can Gordei
Aprovem iniciar l’expedient per la licitació de les millores a la xarxa d’aigua del Priorat i Can Gordei. Al gener es va signar l’acta de replanteig del projecte tècnic, pas previ a la licitació de les obres de millora. Actualment s’està preparant el plec de clàusules i, en uns dies, es licitaran les obres.
Aquest projecte està pressupostat en 583.823,75€ (IVA inclòs):
Al Priorat: Canviar i soterrar 437 metres de tubs als carrers Zamora, Cuenca, Teruel, Córdoba i la Coruña. Canviar les vàlvules reguladores al carrer Huesca i a la intersecció del carrer Huesca amb l’avinguda del Priorat. Fer les unions a la xarxa de l’avinguda del Priorat, en els punts on la canonada no té continuïtat (Sòria, Guadalajara, Cuenca, Zamora, San Sebastián, Burgos i Badajoz), per evitar punts cecs d’acumulació de brutícia i millorar les pressions a la xarxa.
A Can Gordei: Canviar i soterrar 693 metres de tub als carrers Llobregat, Ebre, Tordera i Besòs. Instal·lar 3 vàlvules reguladores al carrer Cinca amb el carrer Noguera Pallaresa, carrer Segre amb l’avinguda Can Gordei i al carrer Ter amb el carrer Gaià, on també s’hi instal•larà un comptador volumètric.

– la devolució d’una fiança

– la organització dels 3 tombs, del proper diumenge 12 de març, amb la Coordinadora de Tarragona
Actualment, per a la celebració dels Tres Tombs es requereixen unes necessitats i coneixements que no tenim a l’Ajuntament i, per tant, contractem a la Coordinadora Tres Tombs Província Tarragona per l’organització i el funcionament.
La Coordinadora ofereix una tria artística dels participants que garanteix els estàndards de qualitat i la preservació del patrimoni immaterial, amb carros, guarniments i banderes com a elements per recuperar i mostrar els antics oficis de traginer, carreter, pagès, tractant, guarnicioner i agències de transport.
La Coordinadora garanteix la implementació del protocol de benestar, qualitat i control. Controla que tota la documentació aportada sigui correcta, portant tota la gestió i control d’esmorzars, participants i suport organitzatiu el dia de la celebració, acreditacions, acompanyament del veterinari i control participants.
Per això avui aprovem el contracte amb la Coordinadora per 8.800€.

– el manteniment dels parcs infantils del municipi
Aprovem el contracte del manteniment dels parcs infantils del municipi: del carrer Francesc Macià, la Plaça Pau Casals, el parc de Fàtima, del local social de l’Esplai, del local social de Can Gordei, del carrer Cardener i del carrer Còrdova.
Els treballs consistiran en polir, repintar i reparar els elements existents. El contracte és d’11.071,50€ (IVA inclòs).

Just acabem la Junta de Govern, em connecto a l’assemblea extraordinària i urgent de la Mancomunitat Penedès Garraf, amb quatre punts a l’ordre del dia.

Després de l’assemblea fem la reunió d’equip de govern, amb els projectes sobre la taula d’aquests últims mesos de la legislatura 2019/23!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari