Dijous 5 de gener de 2023: Ple extraordinari i arribada de SSMM els Reis d’Orient!

Dijous 5 de gener: Ple extraordinari i arribada de SSMM els Reis d’Orient!

Avui a les 9 del matí tenim Ple extraordinari, un Ple sol·licitat pels dos regidors del PSC, el regidor d’Units per la Bisbal i la regidora d’ERC.
Al constituir el Ple hi som els 11 regidors i, mentre estem al punt primer de l’ordre del dia, el regidor d’Units de la Bisbal marxa per motius laborals. Complint amb el ROM (Reglament d’Organització Municipal) com que hi era al constituir-se el Ple però no a les votacions, compta com abstenció.

Primer punt: No s’aprova l’Ordenança municipal sobre soroll i vibracions, per 6 vots en contra (Compromís), 3 vots a favor (2 del PSC i 1 d’ERC) i 2 abstencions (1 d’Units i 1 d’ARA).
L’explicació de Compromís: Al Ple extraordinari del 29 de juliol no es va aprovar el Reglament d’ordenança municipal de sorolls i vibracions perquè feia falta fer la consulta pública prèvia.
I em vaig comprometre a fer la consulta pública, que no cal aprovar-la per Ple. La consulta pública es va fer de l’1 d’agost al 13 de setembre, on van haver-hi 21 aportacions.
La proposta que van fer al juliol i la que fan ara d’ordenança, és molt complerta però si l’aprovéssim no la podríem complir. Per inspeccions i sancions el personal ha de ser funcionari i els actuals inspectors no són funcionaris de moment ni tenen la formació necessària sobre aquests temes.
L’hem d’adaptar a la nostra realitat i mirant que es pugui complir per totes les parts. Nosaltres votarem en contra d’aquesta ordenança per no ser aplicable al municipi. Quan els serveis tècnics tinguin l’esborrany fet, us l’enviarem abans de preparar-ne l’aprovació.

Segon punt: S’aprova el sotmetre a consulta pública l’elaboració del reglament del mercat itinerant, per 9 vots a favor (6 de Compromís, 2 del PSC i 1 d’ERC) i 2 abstencions (1 d’Units i 1 d’ARA).
L’explicació de Compromís: estem d’acord en l’aprovació d’un reglament del mercat. Iniciarem la consulta quan tinguem un esborrany del reglament per tal que es puguin fer propostes de millora.

Tercer punt: No s’aprova per a sotmetre a consulta pública la elaboració del reglament de transport urbà per persones amb discapacitat igual o superior al 33%, per 7 vots en contra (6 de Compromís i 1 d’ARA), 3 a favor (2 del PSC i 1 d’ERC) i 1 abstenció (d’Units).
Explicació de Compromís: estem d’acord en modificar el reglament de transport urbà incloent la bonificació per persones amb discapacitat, però a part volem incloure millores en els preus.
Però creiem que no cal crear un reglament de bonificacions sinó que s’ha de modificar l’existent, per tant, no fa falta una consulta pública.
Votem en contra de la proposta, que és fer una consulta pública per un reglament nou de bonificacions en el transport públic.
I sí que modificarem el reglament incorporant aquesta bonificació i d’altres, simplificant-lo.

Quart punt: S’aprova el sotmetre a consulta pública la elaboració del reglament de neteja i manteniment de solars, per 10 vots a favor (6 de Compromís, 2 del PSC, 1 d’ARA i 1 d’ERC) i 1 abstenció (d’Units)
Explicació de Compromís: estem d’acord en fer la consulta pública per tenir un reglament de neteja i manteniment de solars.
Aquest mes de gener aprovarem el contracte amb un bisbalenc perquè ens faci: un inventari de solars sense edificar, creant una base de dades de tots els solars buits del municipi, amb informació detallada de cada parcel·la amb adreça, estat arbori, referència cadastral i superfície; elaboració cartogràfica, creant la capa de solars sense edificar en format SHP, per tal de poder gestionar la informació de forma gràfica; i la redacció d’una ordenança adaptada a les particularitats del municipi per poder gestionar administrativament els solars sense edificar.
En el moment en què tinguem l’esborrany de la ordenança, iniciarem la consulta pública perquè tothom pugui fer aportacions a la proposta. Per tant, votarem a favor.

Quan acaba el Ple, seguim amb la preparació per l’arribada de SSMM els Reis d’Orient aquesta tarda. Ja tenim la clau a punt!

A quarts de 6 de la tarda sóc a la parada de busos del Racó de la Gent Gran esperant l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar que pujaran al minibús d’Ízaro, l’empresa que ens fa el servei de bus urbà i comarcal, per portar-los a Can Gordei i la Miralba.
Molta emoció veure’ls acompanyats dels seus patges reals. Benvinguts!

Anem cap a Can Gordei. Des del 2015 que les associacions de veïns que vulgui, poden rebre SSMM els Reis d’Orient als locals socials municipals. Enguany els reben les Associacions de veïns de Can Gordei i de la Miralba, gràcies per portar la màgia!
A Can Gordei cada any han rebut SSMM els Reis d’Orient, menys els anys que un alcalde va prohibir que en fessin, sense comentaris…
Per tant, des del 2015 tornen a arribar els Reis a Can Gordei! La Manuela prepara la xocolata desfeta per després dels Reis però, com que sap que nosaltres i els conductors marxarem de pressa, ens en dona un got abans. Gràcies Manuela!
Els nens i nenes i tots els assistents gaudeixen de la xocolata després de rebre SSMM.
L’Associació de veïns ha preparat l’arribada i és l’encarregada d’anar donant els regals als Reis perquè els donin als infants. Un moment màgic!

I de Can Gordei marxem cap a la Miralba, que reben SSMM des de fa pocs anys, des que tenen el local social. Preparen bé la sala i ens reben amb el magnífic pessebre fet pel Diego i amb les figures pintades per totes les senyores que hi van per les tardes. Felicitats! Uns moments també màgics amb els veïns i veïnes de la Miralba.

I de la Miralba cap al nucli, a esperar les carrosses de SSMM i el seguici amb la Banda de cornetes i tambors de la Societat, que assagen per setmanes per sortir a rebre els Reis. Gràcies!
Emoció al sentir la banda i veure arribar els cavalls i les carrosses amb els patges i SSMM els Reis d’Orient.


Fa una nit esplèndida per estar al carrer i realment hi ha molta i molta gent. Seguim la cavalcada i entrem a l’església on SSMM van a adorar el nen Jesús, precedits de la Banda i, al sortir, una nadala cantada per la Coral. Gràcies!

Anem caminant cap a l’Ajuntament i els nens i nenes guanyadors del sorteig del dia del Patge, ja ens esperen per pujar i rebre els Reis. Estan molt emocionants!
Quan pugem al despatx, primer de tot SSMM admiren els dibuixos que els han fet i després surten al balcó per rebre els aplaudiments de tothom qui s’hi ha aplegat. Els hi dirigeixo unes paraules i reben la clau de la Vila de la mà dels cinc infants. A l’entrar els Reis els hi donen una bossa de llaminadures i brindem en cava desitjant-los ànims en aquesta nit tant llarga on passaran per cada casa a deixar els regals demanats.

Sortim de l’Ajuntament i anem cap a la Societat, amb una sala ben plena de gent i infants nerviosos esperant sentir el seu nom per pujar a buscar els regals.
Quan els Reis ja marxen, anem a sopar a casa amb pa del forn de les escales, embotits de Cal Pere Busquet, formatges de Cal Fidel, vi i cava de Cellers Domenys i tortell de Reis del forn de les escales. El millor sopar!
I a dormir en aquesta nit màgica, amb ganes de llevar-nos per veure si tenim algun regal.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari