27 i 28 de desembre de 2022: dimarts i dimecres de Junta de Govern, convocatòria de Ple, jocs de taula i visita al pessebre de l’associació de veïns de la Miralba

27 i 28 de desembre: dimarts i dimecres de Junta de Govern, convocatòria de Ple, jocs de taula i visita al pessebre de l’associació de veïns de la Miralba

El dimarts 27 de desembre a la tarda fem Junta de Govern, l’última de l’any! A aquesta Junta aprovem setanta-vuit propostes! Són aquestes:
– l’acta de la Junta anterior

– setze altes al servei Punt Verd

– quaranta-una liquidacions de plusvàlues

– dues propostes d’altes i baixes a les activitats de gimnàstica

– la devolució de fiança d’una construcció de piscina

– l’adjudicació definitiva de les obres de construcció i rehabilitació de la fassina
Aquest punt el gravem perquè és competència de Ple delegat a la Junta de Govern. Adjudiquem a la mateixa empresa adjudicatària de les obres de la primera fase del poliesportiu municipal. L’obra de construcció i rehabilitació de la fassina s’adjudica per 694.204,19€ (IVA inclòs), per realitzar les obres en 6 mesos.
En els propers dies es signarà el contracte, i s’aprovaran el pla de seguretat i salut de l’obra i es signarà l’acta de comprovació del replanteig, per tal de poder iniciar les obres.

– el desistiment d’unes obres

– l’aprovació definitiva de les bases per la gestió del bar del local social de la Miralba, i la convocatòria. Quan surtin publicades al BOP, començarà el termini perquè s’hi puguin presentar les persones interessades

– s’adjudica l’adquisició de mobiliari per les oficines municipals i el Centre Municipal de Cultura
Durant el mes de novembre es va fer la licitació per a la compra de mobiliari per a les oficines municipals perquè gran part d’aquest es va adquirir l’any 1992, amb la inauguració del nou edifici municipal. Durant tots aquests anys, hi ha hagut variacions en els equipaments i a la casa consistorial, per les noves necessitats que han anat sorgint amb l’increment de serveis al ciutadà i de personal.
S’han presentat sis empreses dins el termini de presentació de propostes i s’adjudica a l’empresa que obté més puntuació, per 15.397,65€ (IVA inclòs).

– declarar deserta la convocatòria de subvencions de patrocinis esportius, al no presentar-se cap proposta
El termini per presentar sol·licituds va ser del 16 de novembre al 15 de desembre de 2022. Les subvencions compten amb una partida de 2.000€ al pressupost per donar suport a la pràctica esportiva i facilitar la millora del rendiment dels/les esportistes del municipi, afavorint la seva tecnificació i participació en les competicions esportives, així com la promoció del municipi.

– declarar desertes dues convocatòries, per no presentar-se cap sol·licitud: per nous autònoms i creació de llocs de treball el 2021
El mes de novembres es vam aprovar dues convocatòries de subvencions d’ocupació: per a les persones desocupades que s’hagin establert com a autònomes per a la posada en marxa d’una activitat econòmica entre l’1 de gener de 2021 i el 31 de desembre de 2021; i per empreses instal·lades al municipi que hagin creat ocupació amb persones desocupades de la Bisbal -amb un increment de personal- durant el 2021.
El termini per presentar sol·licituds va del 22 de novembre al 21 de desembre de 2022 (ambdós inclosos).

– l’atorgament de 1.300€ a l’associació Amatista, sol·licitant de la convocatòria de subvencions per entitats i associacions pel 2022
És subvenció de 1.300€ de subvenció per donar suport en el finançament de les activitats i despeses ordinàries de les entitats i associacions.
L’associació Amatista és una entitat creada i registrada al registre d’entitats de l’Ajuntament el setembre de 2022. Una entitat que pretén donar suport a persones que tenen la responsabilitat de ser cuidadores principals de familiars. L’objectiu de l’entitat és que els cuidadors i les cuidadores puguin transmutar les estones de malestar en moments de benestar. El termini per presentar sol·licituds va estar obert fins al 21 de desembre de 2022 i l’Associació Amatista és l’única entitat que s’hi ha presentat.

– atorgar 8 subvencions del ‘Xec Nadó’, corresponent a un total de 800€
Un any més, hem convocat el ‘Xec Nadó’, una iniciativa de la Regidoria de Comerç que es va engegar fa set anys per donar a conèixer, potenciar i dinamitzar el comerç local que s’adreça a aquelles famílies bisbalenques que hagin tingut o adoptat un infant durant l’any 2021. L’objectiu d’aquesta iniciativa, a banda de dinamitzar el comerç local, és ajudar les famílies amb les despeses del primer any del naixement o l’adopció. Enguany han resultat beneficiàries d’aquesta subvenció un total d’8 famílies.
Els beneficiaris reben 100€ en vals (10 vals de 10€) per bescanviar-los per productes als comerços adherits a la campanya fins el 31 de gener de 2023. Enguany, un total de 10 famílies han presentat la documentació per a la subvenció, de les quals 2 no han resultat beneficiàries del ‘Xec Nadó’ per diversos motius: una d’elles tenien deutes pendents (per la qual cosa no poden resultar beneficiàries d’una subvenció) i l’altre no complia el requisit de l’empadronament.

– atorgar subvencions per a llibres de l’Institut Coster de la Torre del curs 2021/2022 a 22 famílies, per un total de 3.489,46€
S’han presentat 24 famílies a la convocatòria oberta del 16 de novembre al 15 de desembre, per sol·licitar la subvenció del curs 2021/2022 per a llibres de l’Institut Coster de la Torre dels alumnes d’educació secundària obligatòria.
Del total, 22 famílies són beneficiàries, per un total de 3.489,46€.
Dues de les famílies sol·licitants no són beneficiàries, una per no estar al corrent de pagament i una presentació fora de termini.

– atorgar subvencions per a menjador escolar de l’Escola Ull de Vent del curs 2021/2022, a 11 famílies per un total de 3.051,44€
S’han presentat 18 famílies a la convocatòria oberta del 16 de novembre al 15 de desembre, per sol·licitar la subvenció del curs 2021/2022 per al menjador de l’escola Ull de Vent.
Del total, 11 famílies són beneficiàries, per un total de 3.051,44€.
Set de les famílies sol·licitants no són beneficiàries per no estar al corrent de pagament.

– atorguen subvencions per al transport escolar de l’Escola Ull de Vent del curs 2021/2022, a 2 famílies per un total de 225€
S’han presentat 3 famílies a la convocatòria oberta del 16 de novembre al 15 de desembre, per sol·licitar la subvenció del curs 2021/2022 per al transport escolar de l’escola Ull de Vent.
Del total, 2 famílies són beneficiàries, per un total de 225€.
Una de les famílies sol·licitants no és beneficiària per no estar al corrent de pagament.

– designació de la nova direcció d’obres de la fase 1 de les obres del poliesportiu municipal

– contracte de 12.755,88€ (IVA inclòs) per la instal·lació d’aparells de cal·listènia a l’exterior del local social del Priorat
És dels pressupostos participatius que s’han fet aquest estiu. Són aparells de “triple push-up bar & human flag extension”, de “triple push-up bar”.

Contracte de 8.215,90€ (IVA inclòs) per la construcció de dues barbacoes a l’exterior del local social de la Miralba
És dels pressupostos participatius que s’han fet aquest estiu. És per la construcció de dues barbacoes de 2,21m d’alt i 1,45m d’ample, amb una zona de foc de 60cm. També la instal·lació d’un calaix obert per acumular llenya i un suport de taulell. Inclou l’acabament amb sauló o gravilla la zona de passadís i lateral del local social.

– adhesió a l’acord marc de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) per la compra, i instal·lació i formació d’un desfibril·lador (DEA) al nucli, per 2.480,50€ (IVA inclòs)
És dels pressupostos participatius que s’han fet aquest estiu. És per la compra, instal·lació i formació d’un DEA al porxo d’entrada de l’Ajuntament. El contracte inclou un kit de socors, inscripció al registre oficial de desfibril·ladors, senyalització, mòdul de comunicació i pla de sensibilització.

– contracte menor de 14.270,44€ (IVA inclòs) per arreglar i formigonar part del carrer Olivera, de la Masieta
És dels pressupostos participatius que s’han fet aquest estiu. És per per la preparació del terreny i estesa de formigó amb mallasso i acabat amb planxa vibradora a una part del carrer Olivera.

– contracte menor de 13.476,37€ (IVA inclòs) per arreglar i formigonar la cruïlla entre els carrers Segrià i Garrigues, de Santa Cristina
És dels pressupostos participatius que s’han fet aquest estiu. És per la preparació del terreny i estesa de formigó amb mallasso i acabat amb planxa vibradora a la cruïlla dels carrers Segrià i Garrigues.

– contracte menor de 7.666,56€ (IVA inclòs) per formigonar part de la pista esportiva de l’Esplai
És dels pressupostos participatius que s’han fet aquest estiu. És per formigonar una part de la pista esportiva ja existent del local social.

Moltes propostes i de millores per tothom!

El dimecres 28 de desembre al matí convoquem Ple extraordinari i urgent per demà dijous al matí. Del 2 al 27 de desembre, ambdós inclosos, el pressupost 2023 aprovat inicialment ha estat exposat al públic i és el termini en què es podien presentar al·legacions. El dissabte 24 de desembre, la regidora d’ERC va entrar a registre un document signat per ella i pel regidor d’Units per la Bisbal, presentant al·legacions contra el pressupost al·legant que la previsió d’ingressos no s’adequa a la realitat. Com que el pressupost ha d’estar aprovat definitivament a finals d’any perquè entri en vigor l’1 de gener, convoquem el Ple extraordinari i urgent per demà dijous a les 9 del matí, per desestimar l’al·legació i aprovar-lo definitivament. Així, de seguida que acabi el Ple el podrem enviar a publicar.

A les 4 de la tarda anem al CMC on el Raul i la Irene han preparat una tarda de jocs de taula. Hi estem més de dues hores i juguem a molts jocs, n’aprenem d’altres i riem molt! Gra`cies Raul i Irene per aquestes estones!

A quarts de 7 de la tarda la Paqui i jo marxem cap al local social de la Miralba, per gaudir del pessebre que han preparat l’associació de veïns de la Miralba, sobretot el Diego i les senyores que han pintat les figures, és espectacular! Felicitats!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari