Dimecres 21 de desembre de 2022: joventut, escola, Nadal, seguretat, formació, reunions, Consell Comarcal i associació de Dones

Dimecres 21 de desembre: cloenda del curs de vetlladors/res i monitors/res de transport, nadales a l’escola, entrevista a l’Ull al dia, reunió periòdica amb Mossos, presentació de l’auditoria de l’enllumenat públic,¨Junta de Govern i Ple al Consell Comarcal i sopar de Nadal de l’Associació de Dones a Roca Foradada

Avui un dia complert i bonic del matí fins al vespre!

A quarts de 10 del matí assisteixo, juntament amb el Marc Palau conseller de Joventut, el Josep Oriol Fernández responsable de formació de la Cambra de Comerç de Tarragona i la Sílvia Ferré tècnica de Jove Baix Penedès, a la finalització del curs de vetllador/a i monitor/a de menjador i transport escolar al Centre Municipal de Cultura.Avui finalitza aquesta formació que han cursat dinou joves de tota la comarca. Ha estat una formació presencial adreçada a joves inscrits/es al programa de Garantia Juvenil. La formació l’ha organitzat la Cambra de Comerç de Tarragona juntament amb Jove Baix Penedès del Consell Comarcal del Baix Penedès, en el marc del Programa Integral de Cualificación y Empleo (PICE) i amb la col·laboració de l’Ajuntament. Felicitats a tots els que us heu format!

A l’acabar marxo cap a la Societat, per veure un tros de les actuacions de Nadal de l’escola Ull de Vent, juntament amb la regidora d’ensenyament Leo Uceda que hi assisteix tot el matí. Quants records! Unes actuacions emotives i ben preparades!

Torno cap a l’Ajuntament perquè a quarts d’11 del matí, em connecto a l’entrevista del programa l’Ull al dia d’ETV, on repassem diverses notícies municipals i fem un repàs d’aquest any, gràcies per la confiança!. Després, amb el Félix Villazán, regidor de seguretat ciutadana, tenim la reunió periòdica amb Mossos d’Esquadra, l’últim de l’any.
Des de Mossos d’Esquadra ens alerten de l’increment en els últims anys del tipus de delicte que més es dona al municipi: les estafes, sobretot a través d’internet i telèfon. També ens informen que el nombre de robatoris ha disminuït respecte els últims anys, tot i que no es pot baixar la guàrdia i cal prendre totes les mesures pertinents.
A la reunió aprofitem per explicar-los el servei de vigilància nocturna al municipi que començarà tant aviat com sigui possible.
Durant el mes d’agost es va iniciar un servei de vigilància nocturna al municipi des del 12 d’agost, mentre no fos efectiu el nou Acord marc dels serveis de vigilància i seguretat que gestiona la Comissió Central de Subministraments de la Generalitat de Catalunya.  L’Ajuntament està adherit a l’Acord marc dels serveis de vigilància i seguretat que gestiona la Comissió Central de Subministraments de la Generalitat de Catalunya, que actualment està en període d’adjudicació. La Generalitat de Catalunya ens ha informat que properament aquest servei ja estarà a disposició dels Ajuntaments interessats i, per tant, iniciarem l’expedient per la contractació del servei de vigilància nocturna al municipi durant tot l’any. El servei es durà a terme per vigilants de seguretat.

A continuació reunió amb l’empresa que ens ha preparat l’auditoria de l’enllumenat públic de tot el municipi per poder aplicar, en els propers anys, les millores d’eficiència, baixa contaminació lumínica i millorar l’enllumenat. Ara faran els últims retocs i ja ens el presentaran oficialment. Seguim millorant el municipi!

I per la tarda assisteixo a l’última Junta de govern i l’últim Ple d’aquesta legislatura al Consell Comarcal. Primer la Junta de Govern amb 15 punts a l’ordre del dia. Després el Ple, on un dels primers punts és la meva renúncia a ser Consellera al Consell Comarcal ja que fa una setmana que vaig acceptar el càrrec de diputada. Han estat 7 anys seguits de treballar pel municipi i la comarca des del Consell Comarcal, i li passo el relleu a la Judith Vidal que prendrà possessió en el següent Ple del Consell Comarcal, i sé que serà una gran consellera comarcal! Ara seguiré assistint al Consell Comarcal pels Consells d’alcaldies.

A l’arribar a casa, vaig cap al sopar de Nadal organitzat per l’Associació de Dones la Roca Foradada, al restaurant Ull de Llebre. Un sopar exquisit, una companyia immillorable i amb un regalet fet per la Ma Àngela Saumoy. Bon Nadal!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari