Divendres 2 de desembre de 2022: Junta de govern extraordinària, reunions, celebració de casament civil, inauguració del pessebre, encesa de la il·luminació nadalenca i presentació del llibre del Benjamí Català

Divendres 2 de desembre: Junta de govern extraordinària, reunions, celebració de casament civil, inauguració del pessebre, encesa de la il·luminació nadalenca i presentació del llibre del Benjamí

Quin divendres! Un d’aquells dies intensos però meravellosos!

Comencem a les 9 del matí amb Junta de Govern local. Una Junta extraordinària per aprovar propostes que ja teníem a punt. Aprovem:

– la liquidació d’impost de construccions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a cinc habitatges

– devolució de la garantia d’un contracte finalitzat

– denegació d’un comptador social per no complir els requisits

– llicència urbanística

– autoliquidacions de publicacions al BOP

– el contracte d’una part del servei de poda de moreres del municipi
El servei de brigada municipal és l’encarregada de realitzar la poda al municipi però, per fer tota la poda dins el temps establert, es contracta per 11.683,91€.
Aquest servei inclou la poda de moreres del carrer Safaretjos, l’Avinguda Baix Penedès, l’Avinguda Generalitat, el parc de Fàtima, el Passeig Lluís Companys i la Plaça Pau Casals.
Realitzaran el servei aquest mes de desembre.

– el contracte per la renovació de la pavimentació a la Plaça Pau Casals
La Plaça Pau Casals és un espai on s’hi fan molts actes municipals, hi juguen infants i, a una part, hi aparquen vehicles.
Què s’hi farà: formigonar la Plaça, ja que el terra de formigó està molt desgastat, amb algunes esquerdes. Es compactarà el terreny i es pavimentarà amb formigó armat.
S’aprova aquesta contractació per 44.974,49€

– vuit liquidacions de plusvàlues

– iniciar l’expedient de procediment negociat sense publicitat per les activitats per la gent a gran al municipi

– l’addenda 2022 al conveni amb la Cambra de Comerç de Tarragona
L’octubre de 2021 es va aprovar el conveni de col·laboració amb la Cambra oficial de comerç, indústria, serveis i navegació de Tarragona 2021-2025.
I cada any, fins el 2025, s’aprovarà una addenda al conveni amb les activitats i actuacions a dur a terme aquell any.
L’addenda al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Tarragona, conté les accions i actuacions específiques realitzades i a realitzar durant aquest 2022, per un import total de 13.500€.
Accions d’aquest 2022:
Acció 1: Comerç bisbalenc, residu zero. (del 17 de juny al 3 de juliol). Amb formació per comerços i establiments de màrqueting online, nivell inicial.
Acció 2: Precampanya de Nadal. (del 9 al 18 de desembre). Continuar amb formació per comerços i establiments de màrqueting online.
Acció 3: Pla de xoc per dinamitzar els locals buits. Fase pilot I (inici abans del 31 de desembre).

– aprovació inicial del projecte d’urbanització del carrer la Vinya, per l’ampliació d’una nau

– pagaments de factures per 16.8877,54€

– aprovació de factures per 60.053,72€

Treballant i treballant, construint i construint!!
Després tinc un parell de reunions. I a la una del migdia tinc el goig de celebrar el casament civil del Francisco i la Juana, veïns de la Bisbal. Moltes felicitats!!

A les 4 de la tarda vaig cap a la Plaça de l’església per participar al programa “Carrer Major”, de Ràdio Ciutat de Tarragona. M’entrevisten per parlar de com encarem des de l’Ajuntament les festes de Nadal, començant pels actes d’aquesta tarda. Al programa també hi participen la regidora de cultura, el regidor de festes, els presidents i presidentes de les entitats que organitzen actes per la Marató i per Nadal, i alguns dels comerços que participaran de la propera campanya comercial de Nadal. Som un poble actiu i amb iniciativa!

A quarts de sis de la tarda inaugurem el pessebre, el meravellós pessebre que ha fet l’artista bisbalenc Francesc López. Fa setmanes que hi treballa i és un honor que avui el puguem gaudir.Estarà molts dies obert, no us el perdeu!

Després ve l’encesa de l’enllumenat de Nadal, acompanyats per una xaranga i uns xanquers. Val la pena quan veus les cares dels infants! Fem un recorregut pels carrers comercials, amb molta gent que tot i el fred segueix la rua. Moltes gràcies a tothom per participar-hi en aquest inici de les festes de Nadal!

Però el divendres encara no s’ha acabat! A les vuit del vespre assisteixo a la presentació del llibre “El meu marge” de Benjamí Català. Un llibre amb el recull dels seus articles a la revista el Marge, i per aquest motiu són ex-membres del Marge els que fan la presentació, amb l’inici per part de l’Àngel Rovira. El Benjamí és un gran historiador, dibuixant i amant de la Bisbal. Som afortunats de tenir-lo entre nosaltres! Gràcies Benjamí!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari