Dilluns 7 de novembre de 2022: inici de pràctiques de dos estudiants, entrevista a TV Vendrell pels murals, Junta de Govern i Ple de la Mancomunitat Penedès Garraf

Dilluns 7 de novembre: inici de pràctiques de dos estudiants, entrevista a TV Vendrell pels murals, Junta de Govern i Ple de la Mancomunitat Penedès Garraf

Un començament de setmana a tope!
A les 9 del matí la Lucía i l’Iker, dos bisbalencs estudiants d’informàtica, comencen pràctiques a l’Ajuntament i, amb el tutor, signem el conveni. Segur que serà profitós per totes dues parts.

A les 10 del matí vaig cap a l’era de batre on ja hi ha el Jaume i acaben d’arribar de TV Vendrell. Venen per filmar i entrevistar-nos pels dos murals: el de l’era de batre i el del rebost solidari.
Ens pregunten el perquè de pintar-los, què representen, si se’n pintaran més, … Un plaer poder explicar-ho amb el Jaume!

A la tarda tinc una reunió i després la Junta de Govern local, on aprovem trenta propostes:
– l’acta de la Junta anterior

– la compra d’una escombradora, pels carrers del municipi
La comprem a través de la Central de compres de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) per 105.082,45€

– una llicència urbanística

– la denegació d’una primera ocupació

– la liquidació d’impost per la instal·lació de plaques fotovoltaiques en un habitatge

– la convocatòria del xec nadó
Per les famílies que han tingut un infant o adoptat el 2021. Podran presentar instància quan la convocatòria surti publicada al BOP (Butlletí Oficial de la Província) de Tarragona.

– tres convocatòries de subvencions escolars del curs anterior 2021/22
Com que a començaments d’aquest any vam modificar les bases d’aquestes subvencions, no les traiem fins ara. Quan surtin publicades al BOP, les famílies interessades es podran presentar a les subvencions dels llibres de l’institut, del transport escolar i del menjador escolar.

– el conveni amb Joventut Bisbalenca per aquesta temporada 2022/23, amb el mateix import que els anys anteriors

– convocatòria dels patrocinis esportius
Quan surti publicada al BOP, les persones interessades podran presentar-s’hi.

– dotze altes al servei punt verd i el duplicat d’una targeta

– la liquidació d’un import per una obra

– despeses menors d’octubre

– el conveni amb els comerços participants a la campanya del xec nadó

– la licitació del nou mobiliari per les oficines de l’Ajuntament
Una vegada publicada al perfil del contractant, les empreses interessades ja podran presentar-s’hi.

– desestimar un recurs de reposició per un import de construccions

– el conveni amb el Consell Comarcal per la creació d’una oficina comarcal d’impuls a la transició energètica
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, juntament amb els Ajuntaments d’Albinyana, l’Arboç, Llorenç del Penedès, Bellvei, Cunit, Sant Jaume dels Domenys, Masllorenç i Santa Oliva estan interessats a participar en el projecte de creació de l’Oficina comarcal d’impuls de la transició energètica del Baix Penedès (OCITEBP), impulsada des del Consell Comarcal del Baix Penedès, en el marc d’un conveni interadministratiu de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Penedès i diversos ajuntaments de la comarca.
El Consell Comarcal del Baix Penedès implementa una nova eina de gestió que respon al canvi de paradigma energètic Europeu actual. L’objectiu general és prioritzar el procés de descarbonització en el que ens trobem actualment.  Amb l’Oficina comarcal d’impuls de la transició energètica del Baix Penedès, es donarà suport a nivell tècnic als ajuntaments de la comarca en matèria de sanejament, oficina tècnica ambiental comarcal (OTAC), qualitat de vida animal, prevenció d’incendis i gestió de residus.
La regidora de mediambient i de protecció animal i l’enginyer municipal s’han reunit amb les persones responsables d’aquesta oficina per iniciar les col·laboracions.
Aquesta oficina es finança amb una subvenció de 90.000€ de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) (equivalent al 88,16 % del pressupost del
projecte) i a aportacions dels Ajuntaments participants.
L’aportació de l’Ajuntament de la Bisbal per dos anys és de 1.342,84€.

I fins aquí la Junta de Govern!
Just acabada, em connecto al Ple extraordinari de la Mancomunitat Penedès Garraf. És per un sol punt i molt important pels municipis que tenen el servei de recollida de residus amb la Mancomunitat. S’aprova iniciar un expedient de penalitats a l’empresa que realitza el servei. Espero que la problemàtica se solucioni aviat.

I cap a casa a quarts de 9 del vespre.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari