Dilluns 24 d’octubre de 2022: entrevista al programa l’Ull al dia i Junta de Govern

Dilluns 24 d’octubre: entrevista al programa l’Ull al dia i Junta de Govern

Avui al matí em connecto per l’entrevista periòdica al programa l’Ull al dia, d’ETV. Fem un repàs de diferents notícies bisbalenques que han sortit publicades a diferents mitjans de comunicació i a les xarxes socials. Gràcies per l’atenció!

Per la tarda tenim Junta de Govern local on aprovem vint-i-sis propostes:

– l’acta de la Junta anterior

– el pagament dels premis literaris de Sant Jordi

– la liquidació de la part que correspon a la Bisbal de l’enllumenat públic del Papagai

– la pròrroga d’una llicència urbanística

– el padró dels cursos de gimnàstica

– les autoliquidacions de les publicacions de l’Ajuntament al Butlletí Oficial de lq Província de Tarragona

– dues liquidacions de guals

– tres altes i una baixa a la llar d’infants

– una prestació de serveis socials

– aprovació de factures per un total de 95.728,52€

– la pròrroga del servei de gestoria fiscal i laboral
L’1 de gener de 2019 començà el servei d’assessoria laboral i fiscal que s’havia formalitzat l’octubre de 2018. El contracte era de 4 anys (fins el 31 de desembre de 2022) i l’import anual de 13.794€ (IVA inclòs).
El plec de clàusules administratives particulars que regeix aquest contracte, possibilita la pròrroga de dos anys més en dos períodes successius d’un any cada un (4 + 1 + 1). Aquest 2022 finalitzen els quatre anys de contracte i, per aquest motiu, avui aprovem la pròrroga per un any més (de l’1 de gener al 31 de desembre de 2023) pel mateix import anual de 13.794€ (IVA inclòs). Com que la durada del contracte, incloses les pròrrogues, supera els 4 anys, és competència en origen del Ple i delegada a la Junta de Govern Local.

– pagaments de factures per 120.826,15€

– liquidacions d’impost de construccions per dues instal·lacions de plaques fotovoltaiques

– denegació d’una llicència de parcel·lació

– una llicència d’obres

– una llicència per tala de pins

– fiança per la construcció d’una piscina

– dos expedients de plusvàlues

– inici de l’expedient de licitació pel canvi del mobiliari de l’Ajuntament

– conveni amb l’escola per la utilització del pati de l’escola fora d’horari escolar, del tercer trimestre

– una comanda de subministrament de paper d’impressió en el marc de l’adhesió a la central de compres de l’ACM
Aprovem la contractació del subministrament de 690 paquets de paper d’impressió, dins el marc de l’adhesió a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’import de la comanda ascendeix a 2.472,40€.
Estem adherits al sistema d’adquisició centralitzada i la contractació de serveis a través de la central de compres de l’ACM des de l’octubre de 2019, amb l’objectiu de realitzar compres o adquirir serveis amb preus més econòmics i optimitzar els terminis dels procediments administratius, i així ens estalviem de fer tot el procediment de licitació. Va fer una primera comanda a través d’aquest acord marc amb l’ACM el 2020 i ara fem la segona.

– pròrroga del conveni amb l’Acadèmia del Cinema Català pel «Cicle Gaudí» 2022 i 2023
Ja fa uns quants anys que acollim les pel·lícules del Cicle Gaudí i les projectem a l’auditori del Centre Municipal de Cultura. Les pel·lícules del Cicle Gaudí són una per mes menys juliol i agost.
Gràcies a les gestions de la Judith Vidal, el 2021 s’aprovà un conveni de col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català per promocionar el cinema català amb activitats específiques de divulgació per potenciar i assolir que el cinema català arribi al públic de proximitat, a través d’un circuit estable de Cinema Català, el Cicle Gaudí. Avui aprovem la pròrroga pel 2022 de la programació del “Cicle Gaudí” i la continuïtat pel 2023. El cost anual és de 2.057€.

– licitació del servei de dinamització dels parcs de salut i activitats per gent gran al Racó de la Gent Gran i als locals socials del Priorat, la Miralba i Can Gordei
Es liciten activitats als parcs de salut: petites caminades, exercicis amb els aparells, estiraments i pilates suau. I activitats als locals socials: informàtica, català, curs de memòria i jocs de taula.
Finalitats del servei: el desenvolupament d’estratègies per a fer més saludables els estils de vida de les persones, la gestió de les emocions com a font de benestar emocional i creixement personal i en conseqüència millorar la seva qualitat de vida.
El parc de salut és un conjunt d’aparells situats a poca distància els uns dels altres, dissenyats per fer exercici físic, amb els quals es treballen de manera homogènia i segura totes les parts del cos i s’adrecen especialment a adults i gent gran. Els Parcs Urbans de Salut són equipaments destinats a treballar les tres dimensions de la salut, la física, la psicològica i la social.
L’Ajuntament tenim sales per activitats als locals socials de la Miralba, Can Gordei, el Priorat i al nucli amb el Racó de la gent gran, que són espais creats amb la intenció de dinamitzar i donar visibilitat a l’activitat funcional de la gent gran a través de la realització de diferents tallers on poder posar en pràctica la informàtica, el català, el treballs manuals i l’exercici físic, i mental amb els quals es treballen de manera integral i segura les necessitats vitals d’aquesta franja d’edat.
Durant els mesos de gener a juny, es va realitzar una prova pilot, amb activitats de gimnàstica i benestar emocional, per saber el volum de persones grans que després de la covid estaven disposades a reiniciar la seva vida social i la participació en les diferents activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament.
Import i durada del contracte: 41.399,12€ (IVA inclòs) el 2023 i 24.419,40€ (IVA inclòs) el 2024
Contracte del 9 de gener de 2023 al 22 de juny de 2024. Termini per presentar-s’hi: del 27 d’octubre al 10 de novembre.

Treballant sense parar!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari