Dissabte 24 de setembre de 2022: festa comarcal de la Gent Gran a la Bisbal!

Dissabte 24 de setembre: festa comarcal de la Gent Gran a la Bisbal!

Fa setmanes que la Junta de l’Associació de gent gran de La Bisbal del Penedès, la Paqui Cepas com a regidora de gent gran i el Jordi Ferran, bibliotecari i historiador, han estat preparant aquesta festa.
El 2019 va ser l’últim any que s’havia celebrat la festa comarcal de la Gent gran amb uns quants municipis de la comarca. Enguany, des del Consell Comarcal del Baix Penedès es va decidir fer-ho avui i a la Bisbal. Tot un honor i responsabilitat!

A quarts de 10 del matí vaig cap a la Societat on ja hi ha el Paco, Conseller de la gent gran, la junta de l’associació i la Susanna i la Sílvia, tècniques del Consell comarcal. D’aquí anem a l’era a esperar els autocars que han portar la gent d’Albinyana, el Montmell, Masllorenç i Bonastre.
Van arribant i anem cap a la Plaça de l’església, que és el punt de partida. Arriba també el Joan Sans, president del Consell Comarcal. A les 11 del matí donem la benvinguda als quasi dos-cents assistents i els expliquem tota la programació de la trobada.

El Jordi Ferran fa una breu explicació de les tavernes de la Bisbal i la seva importància a l’època. I a partir d’aquí fem quatre grups: un per les persones amb mobilitat reduïda o que els hi costa caminar, que van amb el Jordi a l’auditori del CMC per veure un vídeo. La resta es divideixen en tres grups i fan la mateixa ruta en ordre diferent. Tenim tres voluntaris de TeatreEspai que, amb explicacions del Jordi, expliquen a cada grup què es feia a la taverna, qui hi podia anar, … molt interessant. Moltes gràcies per la col·laboració!

A quarts d’1 del migdia hem acabat i tornem a ser a la Plaça de l’església. Tothom seu i escoltem l’explicació del sommelier Xavier, que ens porta Cellers Domenys i que ens explica el cava rosat pàl·lid i el negre Nat, i fem un tastet.


A continuació gaudim de l’actuació de les Gitanes de la Bisbal, que han de buscar un estaquirot substitut i agafen el Quim Nin, gràcies! I, per acabar aquesta part, gaudim de la música de gralla del grup de Grallers i tabalers de la Societat. Moltíssimes gràcies!

Ja és l’hora de dinar i anem cap a la sala de la Societat. Les taules estan ben parades i la sala fa molt de goig!
Tant la junta, com els tècnics com la Paqui i jo, ens posem els davantals i ajudem a servir. El dinar és tot bisbalenc! De primer plat un tast de coques salades de la pastisseria Mago, delicioses! Després paella feta per la Cristina i el Pere, exquisida! I de postres, un postre boníssim del restaurant Ull de Llebre. Tot acompanyat de vi blanc, negre i cava de Cellers Domenys.
Quan servim el cava, sortim els alcaldes i regidors i regidores de gent gran dels pobles assistents, per fer un brindis per la gent gran!

I per acabar, cançons i ball del Duet Alma, que ens fa sortir a tots a ballar. I, abans de marxar, els donem de record una ampolla d’oli Torclum. Un dia fantàstic!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari