26, 27 i 28 d’agost de 2022: Festa Major a l’Arboç, 50 anys de Club sXX, festa al Papagai i Festa Major de les Peces

26, 27 i 28 d’agost: Festa Major a l’Arboç, 50 anys de Club sXX, festa al Papagai i Festa Major de les Peces

El divendres 26 d’agost assisteixo, convidada per l’alcalde de l’Arboç, a la inauguració d’exposicions i el pregó de Festa Major.
I per mi és molt especial perquè el pregoner és l’Alfred Romagosa Freixas, amb qui vaig estudiar la EGB al Col·legi Residència Arboç. Vam estar a la mateixa classe de 2n a 8è d’EGB.
L’Alfred va estudiar hoteleria i té una carrera professional espectacular havent estat maître als millors restaurants i actualment co-propietari i maître del restaurant Fermí Puig a Barcelona.
Durant el pregó ha recordat com vivia la Festa Major de petit i la història de la seva família. Felicitats pel pregó! Al marxar hem trobo altres companys de classe d’EGB que també han vingut a escoltar el pregó, quina il·lusió retrobar-nos!

El dissabte 27 d’agost per la tarda vaig, amb la Paqui, al correfoc dels Diablons del Ball de Diables. Actuen dins els actes del 50è aniversari de l’entitat Club siglo XX.

I d’aquí cap al Papagai per la festa d’estiu, on la Judith ja ens hi espera. Fa anys, quan hi havia associació veïns i propietaris, havien organitzat festes a l’estiu però feia uns anys que no es feia res. Fa unes setmanes un grup de joves van venir a parlar amb els Ajuntaments de Sant Jaume i la Bisbal, per explicar-nos la festa que volien organitzar i demanant suport. Els dos Ajuntaments ens hi vam oferir a la primera!
Avui anem al sopar popular, havent pagat els tiquets. Un sopar de més de cent persones, felicitats! Després fem bingo i ball. Al bingo em toca la línia i a la Paqui el Bingo! I donem, tant la línia com al bingo, als joves que organitzen les festes al Papagai, per ajudar a pagar les festes o a fer coixí per l’any que ve.

El diumenge 28 d’agost al matí la Judith i jo anem al Papagai. Fan la festa de l’escuma i després concurs de truites, on la Judith també hi participa.
S’han presentat quatre truites i el jovent que organitza les festes, fa de jurat.
Ens criden al regidor de Sant Jaume i a mi perquè donem els premis i, amb molta il·lusió, donem el primer premi a la Judith! Una truita boníssima!

Per la tarda anem, amb el Grup de Geganters i grallers de la Societat a les Peces, per la cercavila de la Festa Major. Compartim cercavila amb els capgrossos del Perucho d’Albinyana i els bastoners de Sant Jaume. Una bona cercavila!
Acabem a la societat de les Peces, reformada i que encara no havia vist.
Per la nit tornem a les Peces per gaudir de l’espectacle d’en Peyu. Una hora de riure, passem una molt bona estona!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari