20 i 21 d’agost de 2022: cap de setmana visitant Nàpols

20 i 21 d’agost: cap de setmana visitant Nàpols

El dissabte 20 d’agost comencem visitant el barri espanyol (quartieri spagnoli), la Nàpols més autèntica i profunda, la Itàlia de les pel·lícules italianes de carrers estrets, roba estesa, …
Els carrers estan bruts i les parets grises però té un encant especial, igual que la gent que hi ha. Curiós que a cada carrer hi ha com a mínim un altar amb una imatge de sant però sobretot de santes i mares de Déu, amb espelmes, flors i fotografies de familiars difunts. Són carrers per passejar-hi i passar-hi hores badant.
D’aquí baixem cap al port, amb un canvi radical quan entrem a la Galleria Umberto I de marbre, vidre, … Amb la Via Toledo com a carrer principal i més turístic.

També visitem el Castel Nuovo, el Palau Reial i la basílica de Sant Francesc de Paula. Per la tarda pugem al Castel Sant’Elmo i les parades de metro artístiques. Acabem rebentats!

El diumenge 21 d’agost seguim per Nàpols però per uns altres barris. Visitem la Chiesa di San Domenico Maggiore, el Complesso Monumentale San Lorenzo Maggiore amb les runes romanes i el Museo Cappella Sansevero amb el Cristo Velato. Impressionant!

Per la tarda el Duomo i el tresor de San Genaro. Després agafem el metro i anem cap a un altre barri, cap a la Piazza Dante per arribar al Museu arqueològic nacional de Nàpols, un museu molt gran i molt interessant. No cal dir que també acabem rebentats però contents de tot el que hem vist i après. I acabem sopant una pizza, com no pot ser d’una altra manera a Nàpols!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari