Dilluns 15 d’agost de 2022: Santa Maria, patrona de la Bisbal. El dia gran de la Festa Major

Dilluns 15 d’agost: Santa Maria, patrona de la Bisbal. El dia gran de la Festa Major

Començo a les 8 del matí acompanyant les matinades del Grup de grallers i tabalers de la Societat, juntament amb el jovent que han empalmat i seguit la xaranga. Després el tradicional esmorzar preparat per la Junta de la Societat. El millor per agafar forces i poder seguir tot el dia de festa!

A 2 quarts d’11 del matí ja anem, tots mudats, a la missa solemne en honor de la patrona. Missa cantada per la Coral i acabem amb els goigs de Santa Maria.

Al sortir, ens espera el Grup de Geganters i Grallers de la Societat que fa la cercavila de l’església fins a la Societat. Nosaltres els seguim fins l’Ajuntament i pugem al balcó, esperant les colles castellers pels pilars de cortesia.

Després de tres anys avui fa molta il·lusió i emoció tornar a viure la diada castellera! I es nota amb les cares de les colles castelleres.

Quan acaben els pilars anem cap a la Societat per la diada castellera, a la finestra del segon pis que ens cedeix la Junta. Gràcies! Gaudim del quatre de 7 de la colla Castellera de la Bisbal, els Bous, moltes felicitats! I de les actuacions dels Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.


vivim una diada espectacular, amb molta gent a plaça, grans castells i bona companyia. A l’acabar, com els altres anys, pugen caps de colla i presidents de les colles, per fer un brindis per la diada.

I de la plaça cap a casa, a quarts de quatre de la tarda, pel dinar de Festa Major. A casa ja han començat a dinar i jo m’afegeixo al segon plat, la vedella de Festa Major! Dinar i sobretaula i a les 5 de la tarda, dutxa ràpida i canviar-se per anar al futbol.

A les 6 de la tarda comença el partit de futbol de Festa Major, trofeu Josep Rovira, la 39a edició. Juguen dos equips infantils¨amb moltes ganes i amb molta expectació.

A l’acabar, donem els trofeus i també gelats cedits per l’empresa Jijonenca instal·lada al polígon industrial les Planes.
El Josep Rovira, que és qui dona els trofeus, em lliura una placa com agrament a l’Ajuntament per tots aquests anys de suport al futbol. Gràcies Josep!

Anem cap a l’envelat, on ja ha començat el ball de tarda amb l’orquestra Selvatana. Molta gent ballant xerrant, … ambient total de Festa Major!

Sopem i tornem a l’envelat pel concert i ball de nit amb l’orquestra Selvatana, un gran espectacle com sempre!
I després a dormir, que ja és hora!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari