18 i 19 d’agost de 2022: comencem les vacances en família a Nàpols. Un inici inesperat!

18 i 19 d’agost: comencem les vacances en família a Nàpols. Un inici inesperat!

El dijous 18 d’agost arribem a l’aeroport a quarts de 5 de la matinada per facturar maleta i agafar l’avió de les 7 del matí. Hem domit poc perquè venim de la Festa Major, però comptem dormir durant el viatge en avió. La sorpresa és quan ens avisen que s’ha cancel·lat el vol, juntament amb molts altres vols, per la tempesta d’ahir.
Quedem parats i ràpidament ens posem a buscar opcions, ja que la opció que ens dona la companyia és agafar un vol dissabte al vespre, que suposa perdre tres dies de vacances (estem fora 7 dies) i no ho acceptem!
Mirem altres vols a Nàpols, però l’únic que surt avui al vespre fa escala a Amsterdam amb espera d’unes quantes hores i arribem demà al migdia, tot això per més de 2.000€ en total! Descartat.
Mirem trens, però són més de 5 trens, més de 24 hores de viatge i més de 1.000€. Descartat.
Mirem busos, i són dos busos però també més de 24h de viatge. Descartat.
Mirem ferrys o creuers, però no en surt cap fins divendres. Descartat.
Mirem llogar un cotxe per deixar-lo a Nàpols i tornar amb avió el dia previst. Però el preu és desorbitat perquè el car és tornar-lo cap aquí, ens demanen uns 2.000€ (lloguer sol, gasolina a part). Descartat.
Al mirar el lloguer de cotxes, ens proposen llogar-lo anar i tornar que ens surt per un lloguer d’uns 700€, però per llogar-lo anada i tornada ja agafem el nostre.

Demanem que ens tornin els diners del vol d’anada i, a un quart de 10 del matí, marxem amb el nostre cotxe cap a Nàpols! Uns 1.600km de viatge. Anem fent torns de conducció i parem cada 3 o 4 hores per estirar les cames, descansar, menjar, …
Tot per autopista: França, Mònaco i entrem a Itàlia.
Ja es fa de nit i, quan parem per sopar en una àrea de servei, veiem que a les notícies parlem d’una tempesta cap a la regió de la Toscana. Que justament és per on estem a punt d’entrar!

Comença a ploure i, sortint d’un túnel, pedrega però sense pluja, una pedregada seca que sembla que hagi de trencar els vidres! Quina por!
Parem a la següent àrea de servei per esperar que pari o almenys que afluixi. Aprofitem per trucar al B&B de Nàpols perquè ens diguin un pàrquing per poder deixar el cotxe.
Quan tornem a l’autopista plou molt i llampega, i estem així uns 400 km que es fan mooolt llargs! Finalment arribem a Nàpols a quarts de 5 de la matinada, rebentats però contents d’haver arribat!

El divendres 19 d’agost és Sant Magí! Ens llevem cansats però amb ganes de conèixer Nàpols i la regió de Campania.
Avui visitem la Reggia de Caserta, per suggeriment d’en Jaume Casañas. Gràcies Jaume, perquè és preciós!
És el Palau Reial de Caserta, un palau barroc, del rei Carles VII com a centre administratiu i de la cort del nou regne de Nàpols. És una residència reial espectacular amb uns jardins immensos, que mostra el poder de la dinastia Borbó i Dues Sicilies, de l’estil de Versalles. Val molt la pensa visitar-la.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari