Dijous 11 d’agost de 2022: matí de reunions i tarda d’inici de Festa Major!

Dijous 11 d’agost: matí de reunions i tarda d’inici de Festa Major!

A les 9 del matí em reuneixo amb uns veïns del Priorat, per varis temes a comentar. Després, a les 11 del matí, em connecto a una reunió sobre el “no a la MAT”. Els projectes segueixen i hem d’estar més units que mai!

I per la tarda comencem els actes de Festa Major!
A 3 quarts de 7 de la tarda inaugurem les exposicions que estan al CMC (Centre Municipal de Cultura). Tenim 3 exposicions: la de les puntaires, artesania i moltes hores de feina! gràcies a les Puntaires de la Bisbal, l’exposició “Dies de festa” recordant els últims anys de Festa Major, i l’exposició “La Bisbal. Els fabulosos anys 20” preparada pel Jordi Ferran, on ens explica totes les innovacions dels bisbalencs durant els anys 20 del segle passat, una dècada que va suposar l’arribada del que diríem la vida moderna. Gràcies Jordi!

De les exposicions anem a l’església per gaudir del concert “Llibregralla“, amb Sonat Grallers, un grup format per tres gralles i un timbal encapçalat per la Roser Olivé. Un magnífic concert de gralla, molt diferent amb música de diferents estils. Escoltem temes com “Libertango” d’Astor Piazzola, “L’àliga negre” de Monique Serg i el “País petit” de Lluís Llach, entre d’altres.

Sortim del concert i tornem al CMC, a l’auditori, on ja ens esperen les quatre colles castelleres: la Colla Castellera de la Bisbal els Bous, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, per fer el sorteig d’ordre d’actuació de la diada castellera del 15 d’agost.
L’última diada castellera va ser el 2019 i avui hi ha molta emoció per fer el sorteig de l’ordre d’actuació de la diada del 15 d’agost. Finalment l’ordre serà: Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls. A l’acabar, brindem per la diada de dilluns que ve!

I el dijous encara no s’ha acabat, perquè tenim el sopar al carrer. Nosaltres sopem al carrer del sac amb la família i amics. Al cap d’una estona passa la xaranga animant a totes les taules. Som moltes taules al carrer, això fa Festa Major!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari