Dissabte 6 d’agost: festa al Priorat, pressupostos participatius al Priorat i torneig memorial Salvador Ribas

Dissabte 6 d’agost: festa al Priorat, pressupostos participatius al Priorat i torneig memorial Salvador Ribas

Avui comencen les festes al Priorat, al activitats organitzades per l’associació de veïns del barri del Priorat de la Bisbal. Al matí anem a l’esmorzar de sardinada popular, boníssim!
Ens quedem perquè de 10 del matí a 12 del migdia tenim els pressupostos participatius. Un veí ens comenta que hi ha un error al paper de votar i no ens n’havíem adonat: posa votacions el diumenge 6 d’agost. Qui miri el dia vindrà avui a votar i qui miri diumenge vindrà demà.
Per això decidim que demà també estarem per les votacions.
Alguns veïns també ens comenten que no han rebut el paper i, per aquest motiu, portem còpies i les repartim perquè qui vulgui pugui venir a votar.
A l’acabar l’horari, fem el vídeo de recompte, tenint el compte que demà també es votarà que durant la setmana poden venir a l’Ajuntament per votar. Totes les facilitats per votar!

Mentre estem als participatius, comença a arribar canalla per pujar i mullar-se als inflables. Quin goig veure tanta gent una altra vegada al Priorat, després dels dos anys de pandèmia!

Al migdia anem cap a casa i per la tarda ens repartim: vaig a l’acte memorial Salva Ribas al camp de futbol municipal del Vendrell, i la resta d’equip de govern tornen al Priorat pel concurs de truites i per l’animació infantil.
Malauradament el jove Salva Ribas va morir d’accident de cotxe el 1999. Jove bisbalenc jugador del Damm. El 2002 la família va començar a organitzar un torneig memorial del Salva Ribas i continuant fins aquest any en la vintena edició i esperant les properes.
Enguany el torneig és amb els equips juvenils de la Damm, el Barça, l’Espanyol i el Reial Madrid.
Quan arribem veiem la segona part del partit Barça-Espanyol i, després de l’acte, veiem la primera part del partit Damm-Reial Madrid.
Durant l’homenatge ens conviden a baixar al camp amb la família Ribas Miró, tant l’alcalde del Vendrell com els regidors d’esports i instal·lacions esportives del Vendrell, diputats de la Diputació de Tarragona i la Federació catalana de futbol entre d’altres.
La Colla Castellera de la Bisbal aixequen dos pilars i despleguen una lona amb la fotografia del Salvador, mentre fem un minut de silenci i escoltem el Cant dels Ocells.
Moments molt emotius amb el record del Salva Ribas. Vull fer un agraïment a la bisbalenca ester Ribes, gran fotògrafa i membre de la Cola Castellera, que fa fotos molts maques avui, algunes de les quals estan en aquest post. Gràcies Ester!
A l’acabar el minut de silenci, la família dona records a les autoritats. Moltes gràcies, deixaré la placa al despatx d’alcaldia.

No veiem sencer el partit perquè tornem a casa per anar al sopar de la festa del Priorat. Cadascú es podia portar el sopar però nosaltres encarreguem la brasa a l’associació. Tot boníssim! Tenim postres especials perquè la Paqui avui celebra els quaranta-dos anys, per tant, bufa les espelmes amb dos pastissos del Mago, boníssims! Moltes i moltes felicitats Paqui!!
Seguim amb el ball de festa, amb molta i molta gent tant al sopar com al ball. Felicitats a totes les persones de l’associació que ho feu possible!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari