Dimarts 12 de juliol: auditoria ciutadana dels comptes municipals del 2021

Dimarts 12 de juliol: auditoria ciutadana

Avui a les 10 del matí ens reunim l’auditoria ciutadana. És el cinquè any que la organitzen. Al programa electoral del 2015 portàvem crear l’auditoria ciutadana i el seu funcionament el vam incloure al ROM (Reglament d’Organització Municipal). ÉS per transparència i acostament de la gestió municipal a la ciutadania. El ROM el vam anar preparant al començar la legislatura i va entrar en funcionament el 2017. Per tant, el 2018 és quan vam fer la primera auditoria ciutadana.
Ara explicaré què és.
Cada any els Ajuntaments aprovem els comptes municipals de l’exercici anterior. Abans d’aprovar els comptes, es crea la Comissió de Comptes que és un òrgan col·legiat. Formem part de la Comissió de comptes l’alcaldessa i un regidor o regidora de cada partit polític, amb el vot ponderat del grup municipal. Això vol dir que el regidor de Compromís vota per 6 (perquè som sis regidors), el del PSC vota per 2 (perquè són dos regidors) i els altres són un de cada partit, per tant un vot cadascú.
Fa una setmana que vam convocar la comissió de comptes i donem accés a l’expedient sencer perquè, els membres de la Comissió de comptes, puguin consultar i estudiar tota la documentació. Aquesta és la comissió de comptes dels comptes de l’Ajuntament del 2021. La comissió de comptes serà el divendres 29 de juliol i, en aquestes quatres setmanes, els membres poden fer les preguntes i resoldre els dubtes que tinguin. I el dia de la comissió es voten els comptes.

Amb l’auditoria ciutadana el que fem és que, en una Junta de Govern, fem el sorteig entre els majors de 18 anys del cens, i surten 10 persones. A aquestes 10 persones les convoquem el dia de la Comissió de Comptes perquè puguin assistir-hi, sense veu ni vot. Però els he convocat avui per donar-los un resum dels documents dels comptes de 2021 i explicar-los en què consisteix. Per temes de feina i disponibilitat, avui ens acompanyen tres veïns dels 10 escollits: el Joan, el Josep i el Francisco. Gràcies per venir i ens veurem el 29 de juliol!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari