Dimarts 5 de juliol: visita al Superordinador MareNostrum4, comissió permanent de Consell de Governs Locals i reunió d’equip de govern

Dimarts 5 de juliol: visita al Superordinador MareNostrum4, comissió permanent de Consell de Governs Locals i reunió d’equip de govern

Aquest matí agafo el tren a Calafell per ser a les 11 del matí a la visita del Superordinador MareNostrum 4. El motiu de la visita és la invitació que he rebut per la celebració dels 25 anys del Consorci Localret, d’on formem part l’Ajuntament, com la majoria d’ajuntaments del país. És una visita al MareNostrum Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC), al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es tracta del superordinador més potent de tot l’Estat i, entre d’altres aplicacions, s’utilitza per a la investigació del genoma humà, el canvi climàtic, l’estudi de les ones gravitacionals i en el disseny de nous medicaments, així com en simulacions sobre la producció d’energia de fusió.
Una visita molt interessant i curiosa, al veure que el superordinador està ubicat dins una església (desacralitzada)!

De tornada a buscar el metro, passo per la facultat de la UB (Universitat de Barcelona) on vaig estudiar ADE (Administració i Direcció d’Empreses), després d’acabar Empresarials a Reus. Dels molts anys que fa que hi vaig estudiar, hi havia passat en cotxe pel davant a l’entrar i sortir de Barcelona, però no tant a prop com avui. Fa quasi vint-i-cinc anys que vaig acabar, però em sembla que en faci molts més! Bons records, això sí!

A les quatre de la tarda sóc a l’Ajuntament fent feina i, a dos quarts de 5 de la tarda, em connecto a la comissió permanent del Consell de Governs Locals. Reunió fins les 6 amb molts temes, ja que tenim l’encàrrec de crear aquest Consell i establir-ho tot per deixar-ho a punt per la propera legislatura. Tota una experiència!

A les 6 de la tarda ja estem i, a quarts de 7 de la tarda, fem al reunió periòdica de l’equip de govern. Durant tot el dia el cel està tapat, però ara comença a ploure, una pluja d’estiu que neteja i refresca. Va plovent però no tot el que caldria, i refresca però en una estona torna la xafogor. És l’estiu!

Dia complert!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari