Dijous 23 de juny: celebració de dos casaments civils, gravació de vídeo d’estiu, arribada de la Flama del Canigó i revetlla de Sant Joan!

Dijous 23 de juny: celebració de dos casaments civils, gravació de vídeo d’estiu, arribada de la Flama del Canigó i revetlla de Sant Joan!

Avui celebro dos casaments civils, de dues parelles bisbalenques que han triat el dia de la revetlla de Sant Joan per celebrar-ho. És de les millors feines com alcaldessa! Un casament civil és a les 9 del matí, de l’Edgar i l’Elena. I a les 12 del migdia el casament civil de l’Abel i la Verónica. Moltes felicitats!

Entremig dels dos casaments vaig a la piscina abans que obrin per gravar un vídeo com alcaldessa, desitjant un bon estiu a tots els bisbalencs i bisbalenques i convidant-los a totes les activitats que s’organitzen durant tot l’estiu, tant des de l’Ajuntament com des de les entitats i associacions del municipi: festes dels barris, casal d’estiu, festes d’estiu a les urbanitzacions, Festa Major, … Som un poble actiu, cultural i festiu gràcies a totes les persones que, voluntàriament i dedicant part del seu temps, organitzen activitats i actuacions per tots els bisbalencs i bisbalenques!

I al migdia, les quatres regidores de l’equip de govern anem a la piscina per fer-nos la foto oficial de cada de les “sirenetes“. És el primer dia que vaig a la piscina (no l’últim!) i s’hi està molt i molt bé! Donem el tret de sortida a l’estiu!!

Per la tarda comencem els actes de la Flama del Canigó. El foc de la Flama del Canigó resta al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà durant tot l’any, fins que cada 22 de juny es pren la Flama i es puja fins al Canigó. Des del seu cim, i a partir de les dotze de la nit, centenars de voluntaris i voluntàries i equips de foc, la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres d’aquesta nit. Així comença any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.
A quarts de 6 de la tarda, els Senderistes Bisbalencs i la regidora de cultura Judith Vidal, són al Vendrell per recollir la flama i portar-la a la Bisbal.
Mentrestant, a l’aparcament de la llar d’infants, ballem sardanes amb la Cobla Cossetània i la Colla Sardanista de la Lira Vendrellenca.
M’agrada molt ballar sardanes i en sé menys el comptar i repartir, per això en gaudeixo molt més quan tens al costat balladors i balladores que van dient quan canviar de curts a llargs, els aires, …

A les 7 de la tarda arriba la Flama del Canigó acompanyada del grup de Grallers i tabalers de la Societat. Després seguim ballant sardanes fins que, a dos quarts de vuit del vespre, llegim el manifest.


Avui llegeix el manifest la Maria Camell i Ràfols, bisbalenca nascuda a Llorenç del Penedès i que ha viscut a diverses ciutats del món. Una dona solidària, valenta, intel·ligent i pacient. Gràcies per llegir el manifest de la Flama del Canigó del 2022! Acabem amb els segadors tocat per la cobla.

Seguim encara amb dues sardanes més i amb coca i cava per celebrar la revetlla!

Marxem cap a sopar veient que la foguera ja és a punt per encendre-la, a les 10 de la nit, amb la flama del Canigó.

Revetlla amb sopar, com els últims anys, a la terrassa del bar la Riba on s’hi està molt i molt bé. Amb bon menjar i bona companyia.

La nit de Sant Joan és molt especial, recordo les revetlles de petita i de jove i sempre associada al musical “La nit de Sant Joan” de Dagoll Dagom, amb música d’en Jaume Sisa. Va ser el primer musical que vaig veure i això marca! Amb unes cançons molt especials. A part que, quan estudia EGB i feia ballet dos migdies, vam preparar el ball de final de curs amb aquesta música.
Ara és diferent, essent alcaldessa no gaudeixo massa de la revetlla, pendent de si hi haurà algun accident, incendi, … Per sort, la revetlla segueix amb bon ambient, se senten petards però no hem de lamentar cap foc ni ensurt!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari