Dimarts 31 de maig: assistim a l’inici de la formació preelectoral a l’ACM

Dimarts 31 de maig: assistim a l’inici de la formació preelectoral a l’ACM

A quarts de 10 del matí la Judith, la Paqui, el Feliu i jo agafem el tren a Calafell per anara Barcelona. El motiu és assistir a la presentació de la formació preelectoral, de cara a les municipals de l’any que ve, organitzada per l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i que es fa a l’auditori de l’ONCE.
Només arribar ens trobem amb alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del territori que coneixem i feia molt de temps, per la pandèmia, que no vèiem en persona. Quina il·lusió!

L’acte està presentat per la Xantal Llavina, i comencem amb la benvinguda per part de la secretària general de l’ACM, la Joana Ortega. Després en Francesc Iglesies, director de la Fundació d’Alts Estudis Electes, ens presenta el catàleg de formació pre i postelectoral per a càrrecs electes locals. Molts cursos i molt interessants!
Ara sí que comencem amb les classes magistrals, amb en Daniel Tarragó (de Neopolis) que ens parla de les necessitats formatives dels electes, i participem en una enquesta in situ, amb el mòbil.
Després és el torn del Genís Roca (president de Fundació puntCAT) amb una sessió magistral inspiradora sobre societat digital, innovació i municipalisme. Genial!

Continuem amb tres xerrades sobre habilitats directives per a la política municipal. Primer en Jordi Oliveres i en Joan Queraltó (els dos d’Estratègia local) ens parlem sobre “el noble i difícil art de la política municipal”. Després la Jenifer Johson (StoryMind-Inc) sobre l’estratègia narrativa en temps difícils i, per acabar, l’Alícia Linares (Monday happy monday) ens parla de la marca personal i el lideratge.
Unes sessions excel·lents! I la cloenda a càrrec del president de l’ACM, en Lluís Soler.

Acabem a quarts de 3 del migdia i al sortir, ens ofereixen un dinar a peu dret, on aprofitem per seguir parlant amb companys i amics. Tot i així, durant tot el matí hi ha hagut temps de signar, contestar correus, atendre trucades, …

Un dia diferent, aprenent i compartint per ser millors servidors públics!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari