Dilluns 30 de maig: ACM i SOC, Junta de govern i Centrem

Dilluns 30 de maig: comissió de seguiment presencial del SOC, Junta de Govern i comitè executiu de Centrem

A quarts de 10 del matí agafo el tren a Calafell per anar a Barcelona a la seu del Departament d’empresa i treball de la Generalitat. El motiu és assistir a la Comissió de seguiment del Consell de Direcció del SOC, com a ACM. És la primera comissió de seguiment presencial des que va començar la pandèmia! Ens fa molta il·lusió veure’ns en persona i poder treballar presencialment en un tema tan important com és la concertació territorial.
Una reunió llarga i important. Al sortir vaig passejant cap a agafar el tren de les tres del migdia i, sorpresa! posa que aquest viatge està cancel·lat i m’he d’esperar fins al tren de dos quarts de quatre, quin remei!

Arribo a casa i menjo una mica abans d’anar a l’Ajuntament. Faig feina abans de celebrar la Junta de Govern. A la Junta de govern aprovem vint-i-set propostes:

– l’acta de la Junta anterior

– tres liquidacions de venda de nínxols i columbaris

– la justificació i segons pagaments del conveni del 2021 de les següents entitats bisbalenques: Ball de Diables, la Societat, ADF Clot de Bou, AMPA de l’escola i la Colla Castellera

– la licitació del servei d’edició, maquetació, … de la revista municipal Torre de Guaita. Durant aquesta setmana sortirà publicat al perfil del contractant perquè s’hi puguin presentar les empreses

– una alta al servei punt verd

– dues llicències urbanística

– una liquidació d’impost i taxa per obres

– el monitoratge del menjador de la llar d’infants del mes d’abril, de 24 infants

– la donació a l’escola, pel material escolar, pel curs 2020/21
Fa més de quinze anys que des de l’Ajuntament es paga el material escolar dels alumnes de l’escola pública Ull de Vent empadronats a La Bisbal del Penedès.
Fins el curs 2019/2020 es feia un conveni entre l’Ajuntament i l’escola pel material escolar.
El curs 2020/2021 ens comuniquen que no es poden fer convenis per aquest concepte, i que el procediment és a través d’una donació.
Per aquest motiu, el gener de 2021 vam iniciar la tramitació de la donació a l’escola Ull de Vent de 14.300€ pel material escolar pel curs 2020/21. La sol•licitud es va enviar als serveis territorials a Tarragona del Departament d’educació de la Generalitat de Catalunya.
El següent pas és que el Departament d’educació de la Generalitat de Catalunya, aprovi la donació de 14.300€ de l’Ajuntament a l’escola per material escolar.
El mes de març de 2022, la Generalitat aprova que l’Ajuntament pugui fer la donació a l’escola pel curs 2020/21. A mitjans d’abril surt publicada aquesta acceptació i, per tant, ja és efectiva.
Ara començarem a tramitar la documentació pel material escolar pel curs 2021/22.

– els patrocinis esportius del 2021Ja els vam aprovar i ara, havent presentant les factures, aprovem el pagament de 130€ i 345€ a les dues persones que s’han presentat i compleixen els requisits

– les altes i baixes en el padró d’activitats de gimnàstica d’aquest curs 2021/22

– la licitació de servei de seguretat privada i control d’accessos per la Festa Major de la Bisbal. Durant aquesta setmana sortirà publicat al perfil del contractant perquè s’hi puguin presentar les empreses

– la licitació de servei del servei de cabines sanitàries, per les festes dels barris, festes d’estiu d’urbanitzacions i per la Festa Major de la Bisbal. Durant aquesta setmana sortirà publicat al perfil del contractant perquè s’hi puguin presentar les empreses

– la correcció en un contracte menor aprovat a l’última Junta

– pagament de factures per un total de 161.395,92€

– adjudiquem definitivament el servei de desbrossar que vam licitar fa uns mesos. Per tant, properament començarà el desbrossament!

– devolució d’una fiança per lloguer d’un espai municipal

– es desestima l’al·legació presentada i s’aprova definitivament el projecte de la fase 1 de la remodelació i ampliació del poliesportiu municipal
A finals de març es va aprovar inicialment la modificació del projecte de la fase 1 de la remodelació i ampliació del poliesportiu municipal. La modificació consisteix en la revisió dels amidaments, el pressupost i els plànols. Aquesta modificació del projecte ha estat en exposició pública durant 30 dies.
Avui aprovem desestimar les tres al·legacions presentades pel president de l’entitat Club siglo XX i aprovar definitivament la modificació del projecte de la fase 1 de la remodelació i ampliació del poliesportiu municipal.
Les tres al·legacions són: que és il·lícita l’adjudicació de l’encàrrec de modificació del projecte. Es desestima perquè la contractació d’aquesta modificació de projecte s’adequa a la llei de contractes del sector públic, i a les Bases d’execució del pressupost vigents; que el projecte i aquesta modificació no s’ajusten al concurs d’idees; Es desestima perquè la diferència amb el concurs d’idees és que al concurs d’idees els vestuaris del pavelló anaven sota terra i al projecte, per evitar bombejar aigua i clavegueram i evitar humitats, es va considerar fer una nova construcció al costat del pavelló. Aquesta decisió no suposa, en cap cas, una infracció de l’ordenament jurídic i la tercera al·legació: que no es pot aprovar perquè hi ha un arrendatari (Club siglo XX) sobre una part afectada per l’execució del projecte. Es desestima perquè, segons s’ha assenyalat a l’acta de replanteig del projecte de juny de 2021; les obres de la fase 1 no afecten a cap part afectada.
Ara els tècnics municipals treballen en la redacció dels plecs de clàusules per aprovar, el més aviat possible, la licitació de les obres de la fase 1. Aquest punt el gravem perquè és competència del Ple delegat a la Junta de Govern.

Marxo ràpid de l’Ajuntament per anar cap a casa i connectar-me a les set de la tarda al comitè executiu setmanal de Centrem. Quasi dues hores de reunió de molta i molta feina, molt engrescadora!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari