Dissabte Sant, 16 d’abril: comiat del Juan i l’Amado i Vetlla Pasqual

Dissabte 16 d’abril, Dissabte Sant: comiat del Juan i l’Amado i Vetlla Pasqual

Aquest matí vaig amb la Judith al tanatori del Vendrell, per acomiadar al Juan i a l’Amado i acompanyar les famílies en aquests moments.
Primer la cerimònia del Juan que tenia 84 anys, veí de la Bisbal, una persona molt estimada i de les que sempre et donava el crit quan et veia.
Després ens esperem una estona per la cerimònia de comiat de l’Amado, de 82 anys i veí de la Bisbal. Va ser president de l’associació de veïns del Priorat de la Bisbal, persona responsable, sempre a punt per organitzar activitats, excursions, … una persona molt activa a qui trobarem a faltar. L’última reunió a l’Ajuntament fa poc més d’un mes! Que descansin el pau.

I a les deu de la nit, la gran festa del cristianisme: la Vetlla Pasqual. La festa de la llum, de la resurrecció. Una celebració plena de simbolismes: foc, aigua, foscor, llum, cant, … Llegeixo la primera lectura, de l’Antic Testament, de la creació. Una lectura llarga però molt maca.
A l’acabar a quarts de dotze de la nit, mengem rotllo i brindem amb cava per celebrar la Pasqua!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari