Divendres 15 d’abril: comiat de la Maria i celebracions litúrgiques del Divendres Sant

Divendres 15 d’abril: comiat de la Maria, viacrucis, missa de la mort de Jesús i processó del silenci

Aquest matí acomiadem a la Maria de Ca la Nati, que ens ha deixat després d’una llarga i trista malaltia.Una dona molt coneguda per estar treballant de cara al públic, sempre amb una rialla, sempre amb sí per resposta. La trobarem a faltar.

Ens quedem a la plaça de l’església per esperar l’hora del viacrucis, que el fem dins l’església. A cada estació de les catorze, es llegeix el text i després una reflexió de les de rumiar-hi una bona estona.
I sortint del viacrucis, amb la Judith anem al tanatori del Vendrell, per donar el condol a dues famílies bisbalenques que aquests dies han perdut al Juan i a l’Amado, dues persones fortes, alegres i respectades. Molts ànims a les famílies.

Per la tarda anem a la missa de la mort, una missa diferent sense consagració amb silencis, pregàries i reflexions.

I a les deu de la nit, la tradicional processó del silenci. Emocionant tornar a celebrar-se després de dos anys que, per la covid, no s’ha pogut celebrar. Fa una nit perfecte: tranquil·la, sense vent i amb temperatura alta. Tothom en silenci, només trencat pels magnífics cants de les Corals Antistiana.
Tinc l’honor de portar la Mare de Déu dels Dolors, juntament amb la Tònia, l’Ester i la Juddy.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari