Dimecres 13 d’abril: comiat de la Mercè i dia en família de cultura i oci a Barcelona

Dimecres 13 d’abril: comiat de la Mercè i dia en família a Barcelona

Avui enterrem a la Mercè de Cal Jan. La Mercè, amb noranta anys, ha tingut una vida gens fàcil però sempre envoltada de gent que l’estimaven El seu cos ja estava cansat i ens ha deixat. Descansi en pau.

Els quatre anem a Barcelona a passar el dia, l’únic dia que marxem de tota la Setmana Santa. Primer anem al Palau Robert on sempre hi ha exposicions molt interessants. Passem una bona estona a l’exposició “Nova pantalla. El videojoc a Catalunya“, és la primera gran exposició dedicada a la indústria del videojoc a Catalunya. El seu objectiu és apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans.
Un gran muntatge, on descobrim tota la indústria del videojoc que tenim a Catalunya. Val molt la pensa visitar-la!
Sortim als jardins del Palau, amb el paraigües perquè cauen quatre gotes, per gaudir de l’exposició de fotografies “Flowers ans people” de Robert Mapplethorpe. Desconec aquest fotògraf, la veritat és que no en conec gaires! però l’Aniol l’ha estudiat i ens ho explica. Les imatges són una selecció de les triades per acompanyar les representacions en directe de l’òpera “Hadrian” de Rufus Wainwright. Les fotografies de persones es corresponen amb els personatges principals de l’òpera i cada imatge d’una persona es juxtaposa amb la imatge d’una flor. Un gran espectacle visual!

Després de dinar anem cap al Museu d’Història de Catalunya, per veure l’exposició “Els Català, fotògrafs d’un segle“. Una exposició que repassa la vida i el llegat de Pere Català i Pic i els seus fills Pere, Francesc i Maria Àurea Català i Roca. Vallencs il·lustres que van ser els màxims exponents de la fotografia a Catalunya. Aneu-hi!

Caminem pel passeig i pugem caminant per la Rambla fins a Plaça Catalunya. Un bon passeig on la Rambla ja sembla la d’abans de la pandèmia: plena de turistes!Anem a l’FNAC de Plaça Catalunya, que és parada obligada quan anem a Barcelona, i sempre en sortim carregats amb llibres!

I agafem el metro per anar a Bellvitge, ja que a dos quarts de nou del vespre anem a gaudir del Cirque du Soleil amb l’espectacle “Luzia“. Només entrar ens trobem amb unes bisbalenques!!  Dues hores de circ, màgia, art i fantasia! Espectacular!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari