Dimecres 30 de març: reunions, mesa de negociació, presentació del desplegament de serveis de la Vegueria Penedès i sopar de Terra i taula

Dimecres 30 de març: reunions, mesa de negociació, presentació del desplegament de serveis de la Vegueria Penedès i sopar de Terra i taula

Matí de reunions d’atenció a la ciutadania i mesa de negociació de personal.
A la mesa de negociació hi assistim, per part de l’Ajuntament: la secretària i jo, amb el suport de l’empresa contractada per la preparació dels processos selectius de l’oferta pública d’ocupació, per a l’estabilització de l’ocupació temporal. Per part dels representants dels treballadors el representant del personal funcionari de l’Ajuntament (la representant del personal laboral de l’Ajuntament ha excusat l’assistència) i per part dels sindicats: UGT i SPL-CME (CCOO excusa la seva assistència).
Negociem les bases generals i les dues bases específiques d’auxiliars administratiu. És la segona reunió sobre aquestes bases, avui amb modificacions introduïdes de propostes que ens van fer a la primera reunió. I avui prenem nota del que ens diuen per estudiar-ho. Seguim endavant!

Al migdia marxo cap a Sant Sadurní per assistir a la presentació del desplegament de la Vegueria Penedès
És una reivindicació de fa anys i finalment comença el desplegament! La presentació la fan el vice-president de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència Laura Vilagrà. Aquest any despleguen quatre serveis, una a cada capital de comarca de la Vegueria Penedès. Al Vendrell hi haurà Serveis socials. I també ens informen dels serveis que es desplegaran el 2023.
Hi estem convidats els alcaldes i alcaldesses de la Vegueria Penedès (comarques del Baix i Alt Penedès, Garraf i Anoia), però no en som masses avui perquè ahir vam rebre a invitació i les agendes les tenim complicades!
A l’acabar la presentació, fem una copa de cava. Del Baix Penedès hi som el president del Consell comarcal i alcalde de l’Arboç, Joan Sans, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, l’alcalde d’Albinyana, Quim Nin, i jo.

I encara no s’acaba el dimecres perquè a quarts de vuit del vespre, les quatre regidores anem a la festa gastronòmica de Terra i taula, “Rebrot!”. Ens hi vam apuntar ja fa uns dies per compartir amb Terra i taula aquest esdeveniment, on també hi ha dos bisbalencs: el Josep Pascual (del restaurant Ull de Llebre) i el Jordi Pascual (d’oli Torclum). Anem al celler Augustus Forum on gaudim d’un festival de sabors, olors i tot amb productes de proximitat.
Abans de cada plat ens presenten el plat i el vi o cava que el marida, així com els pans, els entremig de plats i les postres. Brutal! I sinó us ho creieu, mireu el menú:
Copa de cava Jané Ventura, DO Gran Reserva de vinyes velles 2016.
Assortiment de pans de km0 de Cal Badejo (del Vendrell): panet de farina Florence Aurora Cal Camat amb olivada d’arbequina Torclum; panet d’avellanes amb farina Florence Aurora Cal Camat, avellanes la Trencadora i oli d’oliva verge extra Torclum i panet de nous amb farina Florence Aurora Cal Camat, farina d’arròs Molí d’en Rafelet, tinta de calamar i nous de Seguer (Conca de Barberà).
Entrants:
Tartaleta d’arròs molí d’en Rafelet amb vieira d’or (del restaurant Petit Bistrô de Segur de Calafell). Maridat amb vi Chardonnay Fusta de Boix 2014, de Can Marlès (el Montmell).
Torrada mediterrània de sardines, verdures i flors de temporada (l’Obrador d’Oriol Rossell). Maridat amb el vi Pedrís 2018 Xarel·lo Barrica, d’Un Sol Cel (les Peces).
Abans de passar als plats principals, un tast de gelosia de romaní, de l’obrador ecològic del Verol (de Llorenç del Penedès).


Plats principals:
Molls i galeres cuits a la papillote amb faves repelades, espàrrec blanc, fonoll i vi blanc. Maridat amb microvinificació xarel·lo de Mar 2015, d’Augustus Fòrum (el Vendrell).
Abans del següent plat, un tast de gelosia de fonoll, de l’obrador ecològic del Verol.
Galta de vedella amb ratafia, cigrons i espàrrecs de marge del restaurant Ull de Llebre (La Bisbal del Penedès). Maridat amb el vi Endogen Sumoll 2020, de Mas Perdut (de Santa Oliva).


Postres: terrina de crema gelada d’avellana i garrofa, de Real Ice de Jordi Guillem. Maridat amb un VEL-OX 2015 de Sicus (Bonastre).

A l’acabar comprem alguns dels productes que hem tastat. Un vespre fantàstic!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari