Dilluns 14 de març: obertura de pliques, Ple extraordinari, Junta de govern i aniversari del Rafel!

Dilluns 14 de març: obertura de pliques, Ple extraordinari, Junta de Govern i celebrant els 50 anys del Rafel!!

Aquest matí obrim el sobre únic de la licitació de les obres de canvi de la xarxa d’aigua al carrer Rossinyol, pas previ a saber quina empresa farà l’obra i quan començaran. També obrim l’última part de la licitació dels desbrossaments.

A les 6 de la tarda tenim Ple extraordinari, un Ple demanant pels 2 regidors del PSC, el regidor d’Units per la Bisbal i la regidora d’ERC. Un Ple dedicat a Ucraïna amb tres punts: una moció de condemna als atacs, una moció-proposta de destinar els dos habitatges socials a famílies d’Ucraïna i una tercera moció-proposta d’aprovar una recollida d’aliments i materials per Ucraïna.
Nosaltres votem a favor de la moció, però fem les següents puntualitzacions:
-aquest Ple sol·licitat per temes d’Ucraïna creiem que és un Ple oportunista i demagog per tres motius:
Primer: El Ple és un òrgan col·legiat per aprovar propostes i projectes municipals. És cert que en els Plens ordinaris tots els grups hem portat mocions que són declaracions d’intencions i que ajuden però que no són la solució al problema.
Segon: Celebrar aquest Ple costa als bisbalencs 510€ d’assistències dels regidors de la oposició i del regidor de Compromís, el Félix.
Per aquest motiu, els regidors i regidores de Compromís, hem fet un gest simbòlic que sí és útil per la crisi humanitària derivada d’aquesta guerra. Hem fet una transferència de 510€ a una ONG.
Tercer: Ens podríem haver estalviat aquests diners i presentar la moció al Ple ordinari del 21 de març i els altres dos punts són més precs que propostes i que, no són competència municipal o no cal aprovació per Ple
-una altra puntualització: el dimarts 1 de març, la majoria dels municipis catalans vam organitzar concentracions davant els Ajuntaments per condemnar els atacs a Ucraïna, a iniciativa de les entitats municipalistes.
A la Bisbal també es va organitzar aquesta concentració, on hi van assistir molts veïns i veïnes. Del consistori vam assistir bona part de l’equip de govern i la regidora d’ARA la Bisbal.
El dijous 3 de març demanen la convocatòria d’aquest Ple posant com a primer punt una moció condemnant els atacs, amb un text molt similar al que vam llegir, però en canvi cap dels que han proposat el Ple va assistir a la concentració.
Hi ha una diferència entre el dia de la concentració i avui: que no cobràveu per assistir a la concentració i avui sí que cobren.

El punt de cedir els habitatges socials, dir que l’acollida de refugiats és competència estatal i que és la Creu Roja qui ofereix allotjament i serveis. La Generalitat ha posat a disposició tota la xarxa d’albergs de la Generalitat i, com tots hem pogut sentir pels mitjans, moltes famílies venen a casa de familiars o amics i, els que no, tenim un protocol de passar-ho al Consell comarcal perquè puguin atendre’ls, no només en allotjament sinó en tot el que els convingui.
Votem en contra perquè el que demanen no és competència municipal i el que presenten és més un prec que una proposta, perquè tampoc diuen quins articles canviar del reglament dels habitatges.

El tercer punt és de fer una recollida d’aliments i materials. No cal fer un Ple per fer una recollida! A part que, en aquest cas, desaconsellen als Ajuntament de fer recollides. Aquí fem com arreu que és donar suport a les entitats que fan les recollides.

Durant les seves intervencions he sentit vergonya i pena pels insults i faltes de respecte per dir el que dèiem. Veig que amb els anys no millora, segurament perquè els models de política que agafen no són els mateixos que els nostres.

Quan acaba el Ple fem Junta de govern amb vint-i-cinc punts a l’ordre del dia:
-aprovem l’acta anterior

– la devolució d’una fiança

– una targeta d’aparcament per a discapacitats

– un canvi de titularitat d’una taxa d’escombraries

– el monitoratge del menjador de la llar d’infants del mes de febrer

– deu liquidacions d’impost de construccions per obres menors en règim de comunicació

– tres llicències d’obres: d’un nou habitatge, de reformes d’un habitatge i d’una piscina

– la quota del 2022 de l’ACM (Associació Catalana de Municipis), de 749€

– la quota del 2022 de l’associació de municipis de la recollida selectiva porta a porta, de 235,22€

– la quota 2022 de la FMC (Federació de Municipis de Catalunya), de 635,39€

– el conveni amb Humana, per la recollida i tractament de roba usada

– pagaments de factures per un total de 64862,96€

– despeses menors

– aprovació de factures per 112.992,26€

I a l’arribar a casa celebrem els 50 anys del Rafel!! Avui ho celebrem els quatre i el cap de setmana ja ho celebrarem en família!
Que en pugui gaudir molts més acompanyat de tots nosaltres!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari