Dissabte 12 de març: la Bisbal a l’e-bike Penedès

Dissabte 12 de març: col·laborant amb l’e-bike Penedès

Ens llevem amb pluja que no ha parat des de divendres al migdia. Pluja sense tempesta, pluja continuada de la que va calant a la terra, justament el que ens feia falta!
Però, com que no plou mai a gust de tothom, a part d’alegrar-nos per la pluja també patim per l’e-bike d’avui, que a les 11 del matí surt de Cunit.
L’e-bike és una iniciativa privada d’una empresa del Penedès on hi col·labora el Consell Comarcal i quatre Ajuntaments: Cunit, Sant Jaume, la Bisbal i Calafell. Ve de la mà del Conseller de turisme Jaume Casañas.
L’any passat va ser el primer i tot un èxit! I, després de l’èxit de l’any passat, en aquesta edició hi havia tres-centes persones inscrites!

Per la previsió de pluja i per la pluja que va fent, hi ha algunes baixes però cent-vuitanta valents i valentes surten amb bicicletes elèctriques (la majoria) des de Cunit, després d’esmorzar. ÉS una ruta no competitiva per gaudir del paisatge del Baix Penedès, la gastronomia, vins i la gent.
De Cunit van cap a Sant Jaume on van un aperitiu, venen cap a la Bisbal a dinar i van cap a Calafell passant per Santa Oliva i Bellvei.

Nosaltres anem a les onze del matí cap al pati de l’escola. L’any passat i aquest any també havia de ser així, d’organitzar la parada a les oliveres del Jordi Pasqual (Torclum), però amb la pluja ho fem al porxo de l’escola. Quan arribem el Jordi i l’Esther ja fan la brasa per escalivar les salsitxes comprades a Cal Fidel.
Els ajudem fent els entrepans de dinar amb pa del forn de les Escales, oli torclum i les salsitxes. De postres tenen crema catalana del restaurant Ull de Llebre i, per beure, vi negre i vi blanc de Cellers Domenys.
Va plovent fins a quarts d’una del migdia, just quan comencen a arribar els primers ciclistes, entre ells el bisbalenc Robert Vallès que ha fet la ruta tècnica amb bicicleta (no elèctrica!). És un crack!!

Després d’atendre els mitjans, juntament amb el Jaume Casañas i l’empresa organitzadora, m’afegeixo amb la Judith, la Leo i el Félix a donar esmorzars. Les taules ja estan parades i ajudem al Jordi i l’Esther a preparar entrepans i donar-los.
Els i les ciclistes seuen una estona per menjar, fer el cafè i tornar a agafar les bicicletes per seguir la ruta. Ens comenten que no els ha plogut en tot el trajecte tot i que han trobat fang, i les pedres i arrels mullades del camí els feien relliscar. Però com que els agrada l’aventura i els reptes, han gaudit molt!!

Satisfeta i orgullosa que la Bisbal participi d’activitats d’enoturisme, de donar conèixer el municipi i la comarca arreu del país!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari