Dijous 17 de febrer: participació al cicle Metròpoli oberta i xerrada del Diputat Joan Canadell

Dijous 17 de febrer: participació al cicle Metròpoli oberta i xerrada del diputat Joan Canadell

A les 10 del matí sóc a l’escola de música Pau Casals del Vendrell, per participar del cicle Metròpoli Oberta, “El Baix Penedès i la metròpoli barcelonina: perifèria, frontissa o baula estratègica?“. Està organitzat des del PEMB (Pla estratègic metropolità de Barcelona), la càtedra universitat i regió del coneixement de la Universitat Rovira i Virgili i el Consell Comarcal del Baix Penedès. És una jornada per recollir diferents mirades sobre les relacions entre el Baix Penedès (en el context de la Vegueria Penedès) i l’entorn metropolità, dins el procés “Barcelona Demà. Compromís metropolità 2030”.
Comencem amb la presentació de la jornada per part de l’Oriol Estela, coordinador general del PEMB, el Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell i el David Alquézar delegat del govern de la Generalitat al Penedès.
Després comença la primera taula rodona “Baix Penedès: cruïlla de futur”, on tinc el goig de participar-hi, juntament amb la Neus Lloveras (presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès), l’Aurora Carbonell (presidenta d’AMTU), el Jon Olano (sociòleg investigador de la URV) i en Josep Armengol (subdirector general d’Actuacions Urbanístiques de la Generalitat de Catalunya), taula moderada per la periodista de RTV Sílvia Martínez.
Parlem d’indústria, mobilitat, urbanisme, … cadascú des de la seva vessant. Una hora i mitja que es fa curta!

Fem una pausa, on aprofito per respondre trucades, wassap, correus i signar diferents documents, entre ells la convocatòria de la mesa de negociació pel dilluns que ve. Seguim amb la segona taula rodona, on hi assisteixo com a públic. Aquesta taula és “cercant el model de desenvolupament”, moderada pel periodista del Baix Penedès Diari, Marc Guitart, i amb les intervencions d’Alba Font (geògrafa de la URV), José Manuel Barrios (d’Idiada), Lucía Pombo (del Celler de Can Marlès, del Montmell) i en Jordi Cuyàs (de la plataforma Pro-Vegueria Penedès). Intervencions molt interessants!
Per concloure la jornada, intervenen l’Oriol Estela i el Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès- Sortim a un quart de tres del migdia!

Per la tarda anem a escoltar al Joan Canadell, Diputat de Junts per Catalunya, que fa una xerrada a la sala de la Societat. Sempre és interessant escoltar de primera mà les opinions, propostes i com es viu i treballa des de dins la Generalitat el dia a dia.

Un dijous diferent i profitós!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari