Dimarts 1 de febrer: honor i responsabilitat per formar part del Consell de Governs Locals i la comissió permanent

Dimarts 1 de febrer: comencem al mes amb sortida a Barcelona i sessió constitutiva del Consell de Governs Locals, tot un honor!

Avui comencem un mes de febrer amb un esdeveniment important per l’Ajuntament i per mi, per formar-ne part: la constitució del Consell de Governs Locals.

A mig matí marxo cap a Barcelona amb la Judith i la Paqui. Fins quarts de quatre de la tarda no he de ser a l’Ajuntament de Barcelona per la constitució del Consell de Governs locals, però m’acompanyen i fem un bon passeig, perdent-nos pel barri gòtic, on sempre descobreixes racons, carrers, …

A quarts de quatre de la tarda vaig cap a l’Ajuntament de Barcelona per l’inici de la sessió constitutiva del Consell de Governs Locals, a la Plaça Sant Jaume, mentre que la Judith i la Paqui segueixen tombant, ja que no poden assistir a la sessió per temes d’aforament.
La sessió és al Saló de Cent, una sala espectacular, plena d’història i de saviesa, una sala de les que pots passar-t’hi hores mirant cada detall, cada rajola, cada làmpada, … Abans de començar aprofito per saludar i parlar amb companys i coneguts que feia temps que no veia en persona!
Des del partit em van proposar formar-ne part, i vaig dir que sí de seguida! A partir d’avui i fins a finals d’aquesta legislatura (mitjans de l’any que ve) formaré part del Consell de Governs Locals i de la seva Comissió Permanent. Formaré part dels vint membres de la Comissió Permanent del Consell de Governs Locals. Aquesta Comissió té les funcions de seguiment i preparació dels acords del Ple del Consell de Governs locals d’aquest mandat (que serà quasi d’un any i mig, fins que es constitueixi el següent Consell), les d’organització i funcionament ordinari del Consell i les altres que el reglament d’organització i funcionament estableixi. També pot efectuar la sol·licitud de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries quan es tracti de l’adequació a l’autonomia local dels projectes de llei i les proposicions de llei, i també dels projectes de decret legislatiu aprovats pel Govern.
El Consell de Governs Locals és un òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat que participa en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives i la tramitació de plans, normes reglamentàries i avantprojectes de llei que afectin de manera específica les administracions locals. Aquest, està format per 100 persones: d’una banda els presidents i presidentes de les quatre Diputacions, l’alcaldessa de Barcelona i les presidències de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la resta, fins a 100 persones, alcaldes i alcaldesses consensuats entre els diferents partits polítics. Quant a la Comissió Permanent del Consell de Governs Locals, aquesta està formada per 20 persones: el president/a del Consell, els vice-presidents del Consell, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, els presidents/es de l’ACM i la FMC i 12 alcaldes i alcaldesses escollits i escollides pels partits polítics entre els que formem part del Consell.
De la comarca també hi ha l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.
Obre i tanca l’acte de constitució del Consell de Governs locals, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Votem la presidència, secretaria, vice-presidències i els que formarem part de la comissió permanent. Unes dues hores de sessió, bàsicament perquè la votació és secreta i ens anem aixecant cada alcalde i alcaldessa per dipositar el vot, després recompte, …
Em fa molta il·lusió formar-ne part, és un honor i una possibilitat de seguir aprenent i treballant, a part de portar el nom de La Bisbal a aquest Consell. També per escoltar i enfortir els governs locals. Assumeixo el càrrec amb la responsabilitat de treballar per servir millor la ciutadania i millorar el benestar de les persones, ja que el Consell de Governs Locals és una representació de tots els municipis catalans i, per tant, treballarem per impulsar i enfortir els municipis.

Al sortir, ja s’esperen la Judith i la Paqui, i tornem a la Bisbal cansades però satisfetes s’haver passat una estona trencant la rutina de la feina i l’Ajuntament, i la satisfacció per formar part d’un òrgan que segur que servirà per la millora de tots els municipis i, per tant, també del país.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari