5 i 6 de gener: dies de màgia amb SSMM els Reis d’Orient

5 i 6 de gener: la màgia de SSMM els Reis d’Orient

Començo el dimecres 5 de gener amb reunió amb el cap de servei de carreteres de la Generalitat a Tarragona, una reunió i visita in situ de varis punts de la xarxa viària del municipi.
I després preparació de la nit de Reis, començant per deixar a punt la clau que els nens i nenes donaran als Reis perquè puguin entrar a totes les cases del municipi aquesta nit, per deixar regals.

Al migdia vaig a ajudar al seguici reial perquè estigui tot a punt i uns minuts després de les quatre de la tarda, arriben els Reis a l’era de batre. Pugen al minibús i es posen en marxa cap al Priorat. L’Associació de veïns del barri del Priorat han decorat la sala i ho han preparat tot per rebre ses majestats. Gràcies per la rebuda!

Del Priorat anem cap a Can Gordei, on la comissió de festes ho ha decorat i preparat perquè estigui a punt, fins i tot la Manuela ha fet xocolata desfeta boníssima i calentona, que amb el fred que fa va molt i molt bé. Gràcies a la comissió de festes!

De Can Gordei anem a la Miraba, on també l’Associació de veïns ho té tot a punt. Gràcies!

I de la Miralba anem al nucli per esperar que comenci la cavalcada. Primer la pell de gallina en sentir la banda, la banda de cornetes i tambors de la Societat que assagen només per sortir a la cavalcada!


A dos quarts de vuit torna a tocar la banda i ja veiem el seguici: cavalls, espectacle i les tres carrosses de SSMM els Reis d’Orient acompanyats de patges. Fan el recorregut i paren a l’església per anar a adorar el nen Jesús.

Mn. Alegret ens rep a l’entrada a l’església, per evitar que la gent entri dins i així es compleixen les mesures per evitar la propagació de la Covid. Els dóna la benvinguda i després Melcior, Gaspar i Baltasar adoren el nen Jesús i li deixen or, encens i mirra.

Sortim de l’església per anar a l’Ajuntament. Al despatx ja ens esperen l’Aitana, la Dafne, l’Enric, la Mireia, el Roc i el Rai, que són els nens i nenes que van guanyar el sorteig dels dibuixos de Reis per pujar al balcó. La cara que fan quan veuen entrar els Reis al despatx, és la millor recompensa!
Sortim al balcó i els donem la clau per obrir les cases i deixar-hi regals.

D’aquí els Reis van cap a la Societat, que enguany ho han preparat fora, on van cridant els nens i nenes per donar-los els regals.

Una tarda i nit fantàstiques, gràcies a la màgia dels infants i també a tota la feina i organització que ho han fet possible. Gràcies al servei d’informació i gestió municipal; gràcies a les modistes, maquilladores i perruqueres reials; gràcies als conductors de les carrosses; gràcies als patges i a ses majestats els Reis d’Orient, i sobretot gràcies a la Judith i la resta d’equip de govern per fer-ho possible!

El dijous 6 de gener és el dia dels Reis. Quan ens llevem i baixem, veiem el que ens han deixat els Reis aquesta nit. Ens hem portat molt bé!!!
Al migdia anem a la missa de l’epifania i després, dinar a casa amb segon plat del restaurant Ull de llebre i amb les postres tradicionals d’avui: tortell de Reis. Tortell de Reis tradicional del Forn de les escales i tortell de Reis de nata del forn Aresmar. Boníssims!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari