Dilluns 13 de desembre: reunions, consell de mobilitat, Junta de govern i festa d’encesa de l’arbre de Nadal

Dilluns 13 de desembre: reunions, consell de mobilitat, tristesa per la mort del bisbalenc de més edat, Junta de govern i festa d’encesa de l’arbre de Nadal

Matí de reunions atenent a tres bisbalencs i bisbalenques per temes ben diversos. També ens assabentem de la mort del Pere Guixer, un bisbalenc centenari, una persona sàvia! Quan el vam visitar i felicitar pel centenari, vam tenir una conversa molt interessant i estava molt content de compartir la festa amb la família i amics. Descansa en pau, Pere!
A quarts de cinc de la tarda em connecto, com a representant de l’ACM, al Consell de mobilitat, convocat pel Departament de la vicepresidència i de polítiques digitals i territori de la Generalitat. Un Consell amb temes molt importants a debatre i votar, com són els informes de tarifes de transport públic pel 2022, el pla director urbanístic d’aparcaments d’intercanvi modal o l’estratègia catalana dels vianants. Molt interessant, amb molta informació i molta feina al darrera!

Després pugem a la sala de plens per la Junta de Govern local, ja que hi ha dos punts que són competència de Ple delegats a la Junta, i són a porta oberta i els gravem. La Junta d’avui té vint-i-nou propostes:

– aprovem l’acta de la junta anterior

– el conveni amb Joventut Bisbalenca CF per la temporada 2021/22
És un conveni de 23.000€ per sufragar part de les despeses del club i seguir donant suport al foment de l’esport. Dimecres el signarem.

– aprovem el Pla de seguretat i salut de les obres d’ampliació del local social del Priorat
És un dels passos previs perquè comencin les obres, tan necessària perquè els veïns i veïnes del Priorat disposin de més espais.

– aprovem la retirada de l’empresa classificada en sisè lloc, per les obres de rehabilitació del poliesportiu municipal, i demanem la documentació a la setena

– atorguem provisionalment la gestió del bar i botiga del local social de Can Gordei
Ara la persona guanyadora del sorteig, per desempatar les dues primeres propostes, té uns dies per presentar fiança i documentació per poder adjudicar definitivament

– aprovem la liquidació del 4rt trimestre de 2021 del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Penedès en matèria d’Ocupació
L’import és de 3.164,41€. El 8 de febrer de 2021 es va aprovar, en Junta de Govern, el conveni interadministratiu de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i la resta d’ajuntaments de la comarca per a l’execució dels programes d’ocupació que formen part de l’Acord estratègic per al desenvolupament i ocupació del Baix Penedès 2021 per un total de 12.657,64€.

– aprovem la liquidació del 4rt trimestre del conveni en matèria de serveis socials amb el Consell Comarcal del Baix Penedès
La liquidació aprovada ascendeix a 16.642,09€ i correspon als serveis prestats durant el quart trimestre de 2021 en matèria de: Professionals i serveis socials bàsics (9.785,09€); SAD dependència i SAD social (3.066,78€); transport adaptat (698,69€); serveis d’intervenció socioeducativa (490,97€); centre obert (1.266,66€); immigració (353,21€); SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) (582,72€); despeses TIC (92,47€); servei acolliment residencial d’urgència (244€) i assegurances del voluntariat (61,50€).
La Junta de govern del 25 de gener de 2021 va aprovar la pròrroga del conveni de cooperació interadministrativa amb el Consell Comarcal del Baix Penedès en matèria de serveis socials (2016/2019) subscrit entre el Consell Comarcal del Baix Penedès i diversos ajuntaments de la comarca. L’aportació total de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès per a l’any 2021 ascendeix a 65.157,37€.

-iniciem l’expedient d’imposició de penalitats, si s’escau, a l’empresa classificada en cinquè lloc, per les obres de rehabilitació del poliesportiu municipal. ÉS un tràmit a seguir però no correspon aplicar-les.

– sis altes al Punt Verd

– devolució d’una fiança d’obres

– liquidació d’impost per habitatge turístic

– dues liquidacions d’impost de construccions per instal·lació de plaques fotovoltaiques

– adjudicació provisional de la redacció del projecte de rehabilitació de la fassina
Ara tenen uns dies per presentar la documentació i poder adjudicar definitivament.

– pagament de factures per un total de 31.326,80€

– aprovar vàries despeses menors

– tres liquidacions de l’impost de construccions per obres menors

– el contracte menor de 23.752,91€, per arreglar trams de carrers de l’Ortigós, la Masieta i Santa Cristina, fruit del pressupost participatiu

– la convocatòria de subvencions de patrocinis esportius

Una Junta amb punts treballats i esperats!

I sortim de la Junta per anar a la plaça de l’església. Dijous passat havíem de fer la festa d’encendre els llums de Nadal i d’inici de la campanya comercial de Nadal, però ho vam postposar per les fortes ventades. I ho fem avui, tot i que els llums de Nadal es van encendre dijous passat a la nit. El que vam deixar per encendre avui és l’arbre de la plaça.
Com que és el primer any que ho fem, no sabíem si la gent vindria o no i és tot un èxit!
Ens hem aplegat grans i petits per veure l’encesa de l’arbre, la música de la xaranga i les dues figures lluminoses, i després seguint pels carrers. Una gran festa amb molt bon ambient. Gràcies Judith per la organització!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari