Dijous 18 de novembre: Parlament de Catalunya, Postgrau i presentació als comerços de la dinamització comercial de Nadal

Dijous 18 de novembre: Parlament de Catalunya, Postgrau i preparació de la campanya comercial de Nadal

Aquest matí agafo el tren de quarts de 9 del matí a l’estació de Calafell. Avui toca anar a Barcelona pel Postgrau tot el dia, però pel matí faré “campana” per anar al Parlament de Catalunya amb els alcaldes de la comarca. Avui baixo a l’estació de França, una estació que sembla que et transporti a l’època dels trens de vapor, m’encanta!
Fa uns mesos els alcaldes i alcaldesses de la comarca vam anar a la Generalitat i al Parlament per posar en valor la comarca del Baix Penedès, i demanar que quan confeccionessin els pressupostos pel 2022 ens tinguessin en compte. Vam deixar, tant al Parlament com a la Generalitat, la documentació dels motius i les necessitats.
Ara ja hi ha un esborrany de pressupost i no recull res del que vam proposar. Aquest és el motiu de la visita d’avui.
Agrair als portaveus dels partits que ens han rebut i escoltat i també d’economia Jaume Giró. Primer ens reunim amb els portaveus dels partits (Junts, ERC, PSC, CUP, Podem i Ciutadans), que ens escolten i intervenen. El que els hi expliquem bàsicament, és que som una comarca que hem crescut molt aquests anys i els serveis són insuficients. Parlem de serveis que depenen de la Generalitat com són la sanitat (hospital del Vendrell i CAPs), la ocupació (SOC), ensenyament (més mòduls de grau mig i superior) i servei de seguretat i protecció (mossos, bombers).
Han agafat el compromís per una part de projecte de l’hospital, insignificant però ja és un pas!
Després ens reunim amb el Conseller d’economia el Sr. Jaume Giró. Agrair que ens hagi rebut de seguida. Bona conversa i també un compromís.
Nosaltres seguirem reivindicant el que ens pertoca!
L’edifici del Parlament és espectacular de dins: sales, escales, sostres, … per passar-s’hi hores i hores gaudint-ne!

Dino i vaig fent una bona passejada fins a la Pompeu Fabra, al carrer Balmes. Surto del Parlament i del Parc de la Ciutadella i entro pel carrer Princesa, badant amb els edificis, carrers i racons. Arribo a Via Laietana i vaig fins a la catedral. Segueixo per Pota de l’àngel, carrer Santa Anna i les Rambles. I enfilo cap a Rambla Catalunya . Una bona passejada per pensar i gaudir de la ciutat!

Del Postgrau en lideratge i governança local, m’he perdut la sessió del matí i arribo a la de la tarda. Dues hores d’oratòria i comunicació d’impacte amb en Joan Francesc Cànoves. Se m’ha fet molt curta la classe, ha sigut molt profitosa!

Surto i vaig cap a l’estació de Passeig de Gràcia per agafar el tren cap a Calafell. Arribo a casa a un quart de vuit del vespre i una estona abans de les vuit ja sóc al Centre Municipal de Cultura.

Avui, juntament amb la Judith regidora de comerç i en Jordi Càceres de la Cambra de Comerç, presentem la nova formació i campanya de Nadal als comerços i establiments del municipi. Ara fa un any que vam iniciar aquestes formacions i hi ha hagut un abans i un després important en els comerços, tant per fer pinya com per la formació que s’ha anat fent. El comerç local és bàsic per un poble, i nosaltres el cuidem, mimem i dinamitzem!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari