29 i 30 d’octubre: divendres de Junta on aprovem projecte de millor de la xarxa d’aigua del Papagai, desestimem recurs del PSC de les obres del poliesportiu municipal i dissabte de pluja

29 i 30 d’octubre: divendres i dissabte de Junta de govern, panellets, pluja i notícia trista

El divendres 29 d’octubre porto, com cada any, panellets a l’Ajuntament fets per la meva mare, perquè en puguem menjar tots. Boníssims! A les 10 del matí fem junta de govern extraordinària amb tres punts a l’ordre del dia:

– aprovem inicialment el projecte de canvi de la xarxa d’aigua del carrer Rossinyol, aquest és el motiu de la urgència de convocar la Junta de Govern
Com que el projecte ha d’estar exposar al públic durant 30 dies i tenim pressupost per fer les obres, ho hem d’aprovar ara per poder licitar a final d’any.
La xarxa d’aigua del Papagai presenta problemes greus de rendiment, fuites i taponaments per calç. En els últims tres anys, s’han renovat les canonades dels carrers Alosa i Cadernera i s’ha instal·lat un sistema de dosificació de polifosfats al dipòsit principal per tal d’evitar la formació de taps de calç. El carrer Rossinyol és el que porta aigua als carrers Alosa, Gavina, Àliga coronada, cadernera, esparver i garsa reial. Per tant, amb aquesta inversió millorarà el servei a aquests carrers.
Objectius d’aquest projecte: solucionar l’estrenyiment a les canonades produït per la calç; independitzar la xarxa d’aigua de la xarxa de Sant Jaume (així se sectoritza la xarxa, sobretot pel tema d’avaries) i instal·lar vàlvules reguladores de pressió que evitin avaries, i manca de rendiment per fuites.
Una vegada aprovat el projecte, es licitarà l’obra ja que hi ha partida al pressupost 2021. El cost que es preveu d’aquesta obra al Papagai és de 105.001,24€ (IVA inclòs)

– No s’accepta el recurs presentat pels regidors del PSC, que sol·liciten que es multi a l’empresa adjudicatària en primer lloc per les obres del poliesportiu municipal, i que se li prohibeixi que es presenti en més licitacions a la Bisbal
La Junta de govern del 12 d’abril de 2021, va adjudicar el contracte de les obres de la fase 1 del poliesportiu municipal (remodelació del pavelló i construcció dels vestidors) a l’empresa classificada en primer lloc, per un import de 885.202,26 € (IVA no inclòs).
El mes de setembre l’empresa adjudicatària no signa el contracte i, per tant, es retira de l’adjudicació de les obres i notifiquem a l’empresa classificada en segon lloc. Això ho aprovem a la Junta de Govern del 13 de setembre. L’endemà de la Junta, el 14 de setembre, el PSC presenta un recurs de reposició contra aquest acord de Junta de Govern. El PSC demana que es penalitzi a l’empresa per no fer les obres i que se li declari la prohibició per futures contractacions.
Avui aprovem desestimar el recurs presentat pels regidors del PSC pels següents motius:
El retard en la formalització del contracte no és per culpa de l’empresa adjudicatària, sinó que és a causa de tot el procediment per resoldre el recurs de reposició presentat pels regidors del PSC, Units per la Bisbal i ERC. Es va fer una acta notarial amb l’acta de replanteig i informes tècnics i jurídics fins que es va desestimar el mes d’agost.
Des de l’obertura dels sobres que presentaven les empreses (febrer 2021), fins que es va adjudicar el contracte (abril 2021), van passar més de dos mesos. Per tant, segons la llei de contractes del sector
públic, els licitadors tenen dret a retirar la seva oferta
Conclusió: desestimem el recurs presentat pels regidors del PSC i no es penalitza a l’empresa i podrà presentar-se a altres licitacions que tregui a concurs l’Ajuntament.
Segueixo sense entendre aquesta fixació dels regidors del PSC a posar traves en tot el que té a veure amb les obres del poliesportiu municipal.

-Es continua amb la tramitació per l’adjudicació de les obres de la fase 1 del poliesportiu municipal
A l’empresa classificada en tercer lloc per les obres de la fase 1 del poliesportiu municipal, se li va notificar el 13 d’octubre la renúncia de les empreses classificades en primer i segon lloc. I se li va requerir la documentació justificativa, perquè ens la presentessin dins el termini de deu dies hàbils, per poder adjudicar-los l’obra.
Aquesta empresa tenia fins el dimecres 27 d’octubre per presentar-la. Al no presentar la documentació ni la garantia, aprovem passar a la quarta empresa, perquè presenti la documentació necessària per fer l’adjudicació definitiva.
L’increment de materials com el ferro i l’acer en els últims mesos han fet que les empreses que van presentar grans baixes al concurs, ara no puguin fer l’obra per l’import que van proposar. Aquest punt el fem obert al públic, perquè és competència delegada del Ple a la Junta.

El dissabte 30 d’octubre és un dia on, la majoria de famílies bisbalenques que tenen oliveres, esperen anar a fer caure olives amb tota la família aprofitant que és dissabte. A casa nostra també. De matinada ja plou i segueix tot el matí, per tant no es pot anar a fer caure olives. Cada any passa que algun dissabte, per pluja o vent, no s’hi pot anar i fa endarrerir la collita. Què hi farem!  Plou tot el matí seguit i bé, segur que es faran bolets! Aprofitem per fer foc i dinar carn i salsitxa a la brasa, amb carxofes, patates i moniatos, tot de productes comprats a la Bisbal. Boníssim!

Aquests dies m’he assabentat que tanca Ràdio Mendoza, coneguda per “Cal Modesto“, la botiga d’electrodomèstics de tota la vida, on arreglaven tot tipus d’aparells. També es feien llistes de noces, nosaltres li vam tenir! És per jubilació, per tant, ara a gaudir-la! Però no puc evitar tristesa pel tancament de la botiga, necessària pel municipi. Ara s’obre una oportunitat de negoci per qui vulgui cobrir aquest sector a La Bisbal

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari