Dilluns 25 d’octubre: reunió amb el president de la P(A)P, Junta de govern i anem a la conferència de l’Àngels Chacón

Dilluns 25 d’octubre: reunió amb el president de la P(A)P, Junta de govern i assistència a la conferència de l’Àngels Chacón

Aquest matí fa fresqueta, i aprofito per estrenar el mocador/bufanda que em vaig comprar per la fira, feta a mà per la Tresa Ma Turdiu, que és una artista!

A les 9 del matí em reuneixo amb el Sr. Rodríguez, president de la P(A)P. Ve a presentar l’entitat, que és una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública, creada el 1.968. Aquesta entitat és la que organitza l’activitat de prevenció de riscos durant la conducció, a través de Jove Baix Penedès, i on hi participa també cada any l’institut Coster la Torre. La primera acció que farem serà penjar la pancarta a l’Ajuntament el diumenge 21 de novembre, que és el dia mundial en memòria de les víctimes d’accidents de trànsit.
Un acte simbòlic per la prevenció en els accidents de trànsit que, desgraciadament, van en augment. És molt important la prevenció, la informació i tota la feina que fan des de l’entitat. Gràcies!

Després tinc dues reunions amb veïns i veïnes del municipi.

Per la tarda tenim Junta de Govern local, on aprovem els vint-i-tres punts de l’ordre del dia:
– l’acta de la Junta anterior

– no aprovar una targeta al Punt verd perquè, qui ens la sol·licita, no és la persona titular del rebut d’escombraries

– sis plusvàlues

– dos canvis de titularitat en el rebut d’escombraries

– una baixa en el rebut d’escombraries d’una activitat que s’ha donat de baixa

– la certificació de les obres del local de Can Gordei de setembre

– l’alta d’un gual

– prestació econòmica per fer front a uns rebuts d’aigua

– el padró de la llar d’infants d’aquest curs 2021/22
Aprovem el padró de la llar d’infants per aquest curs 2021/22: hi ha matriculats 31 infants i l’import total de quotes per aquest curs és de 46.035€.
Si hi ha noves matrícules o baixes d’infants a la llar d’infants, s’anirà modificant el padró.

– el conveni amb la Cambra de Comerç i l’addenda pel 2021
Des de l’Ajuntament realitzem activitats de promoció, dinamització i suport a l’activitat econòmica municipal. I la Cambra és un gran aliat en aquestes accions. Amb l’aprovació d’aquest conveni, s’estableix un marc de col·laboració entre l’Ajuntament la Cambra de Comerç de Tarragona. L’objectiu és seguir promovent accions de millora en el desenvolupament de les activitats econòmiques del municipi, que reverteixin en benefici de les empreses i els autònoms i de facilitar, mantenir i incrementar la riquesa i els llocs de treball.
És un conveni per quatre anys dels quals, cada any, s’aprovarà una addenda on s’especificaran les accions a realitzar durant aquell any. També s’aprova l’addenda per l’últim trimestre de 2021, per un import de 9.000€ que inclou: la Fira la Bisbal amb el Rasca i Guanya (per fomentar el comerç de proximitat i la territorialitat i promoure sinergies entre les activitats econòmiques del municipi) i la campanya de Nadal de desembre amb Troba l’arbre de Nadal.
Les accions fetes fins ara han estat tot un èxit, tant pels comerços participants com pel públic.

– la licitació de la redacció del projecte de la fassina
Licitem la redacció del projecte de rehabilitació de la torre de la fassina i, de la resta de la parcel·la, la construcció de nau per la brigada. La previsió és fer l’obra l’any que ve.

-modifiquem la destinació de la subvenció PAM de la Diputació de Tarragona
Aprovem la modificació de la planificació quadriennal del PAM i el destí de les subvencions. Els 589.258,98€ aniran destinats a les següents subvencions: ampliació/reforma local social Can Gordei (subvenció de 53,164,47€, pel 2020); ampliació local social Priorat (subvenció de 51.314,89€, pel 2021) i arranjament infraestructures del barri de la Riba (xarxa d’aigua, enllumenat públic,…) (subvenció de 484.779,53€, pel 2023).
Les inversions que traiem de la subvenció del PAM són l’arranjament de la fassina (es farà el 2022 amb recursos propis de l’Ajuntament) i l’arranjament del camí del Priorat (es farà el 2023 amb recursos propis)

– adjudiquem provisionalment les obres d’ampliació del local social del Priorat
Notifiquem a l’empresa adjudicatària perquè ens presenti la garantia i documentació, i així ja podrem adjudicar definitivament i signar el contracte. I podran començar les obres

– adjudiquem provisionalment el servei de l’enllumenat nadalenc
Notifiquem a l’empresa adjudicatària perquè ens presenti la garantia i documentació, i així ja podrem adjudicar definitivament i signar el contracte

– aprovem factures per un total de 58.682,45€

– paguem factures per 58.001,44€

Hi ha propostes que aprovem avui que fa temps que vam iniciar i ens fa molta il·lusió que comencin a materialitzar-se!

Acabem la Junta i l’equip de govern, més el Jordi i el Joan, marxem cap a Barcelona. Anem al Teatre Nacional de Catalunya per assistir a la conferència “Centrem el present, repensem el futur” de l’Àngels Chacón.
Ens hi apleguem més de 700 persones per escoltar-la. Explica clarament, sense complexes i sense enganys la situació econòmica i social i la seva proposta per repensar el futur i treballar-hi des del present. Felicitats i endavant Àngels!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari