23 i 24 d’octubre: Clownic, cinema Gaudí i tertúlia al programa Espai Públic 2030 de la Xarxa

23 i 24 d’octubre: Clownic, trista notícia, futbol, cinema Gaudí i tertúlia a la Xarxa en representació de l’ACM

El dissabte 23 d’octubre estic a punt de marxar cap a Torrelles de Foix i m’assabento d’una trista notícia: la mort d’un company del Postgrau, en Pere. Ens informen des del grup que tenim del postgrau i ens sobta moltíssim perquè la setmana anterior es va connectar a la tarda de classe. Des del febrer que compartíem classes setmanals i se’l veia intel·ligent, crític i amb moltes ganes d’aprendre i aportar. Descansa en pau, Pere.
Marxo cap a Torrelles de Foix per assistir a la inauguració del Clownic, convidada per l’alcalde i amic Sergi Vallès. Aquesta és la 31 edició de la fira artesanal, d’espais gastronòmics, productes locals i de proximitat i espectacles per totes les edats. El dia acompanya, fa un bon sol, i com que l’any passat no es va poder celebrar, aquest any es valora molt més. Un matí on converso amb companys i companyes de la vegueria Penedès. Un gran matí!

El diumenge 24 d’octubre a mig matí acompanyo a mon fill petit a Banyeres, per assistir amb un grup d’amics a un partit de futbol important: la Joventut Bisbalenca i el Marc Bartra. És important per ells perquè té amics i companys d’institut als dos equips!
A l’arribar parlo amb molts bisbalencs perquè, a més, els entrenadors dels dos equips també són bisbalencs!

A les 6 de la tarda vaig cap al CMC perquè, tot i que avui no és l’últim diumenge de mes, tenim cicle Gaudí de cinema en català. Es fa avui i no diumenge que ve perquè diumenge que ve és 31 d’octubre i, per tant, castanyada i Halloween.
La pel·lícula d’avui és “Les dues nits d’ahir”. És una pel·lícula lenta, molt ben interpretada i que m’ha neguitejat pel comportament dels tres joves protagonistes sense valors, amb pors i que l’egoisme i el mirar-se el melic no els deixa veure que algunes actuacions poden molestar o ferir als altres o portar conseqüències. Us la recomano perquè està ben feta i fa rumiar.

I per la nit em connecto al programa de la Xarxa “Espai Públic 2030” que avui comencen amb la primera edició i on he tingut l’honor de participar a la tertúlia sobre el creixement econòmic i la sostenibilitat. El podeu veure en aquest enllaç.
Em van proposar participar-hi des de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) perquè estic a l’àmbit d’ocupació, empresa i indústria.
La tertúlia la fem a la casa Gomis dins l’espai natural de la Ricarda, al delta del Prat de Llobregat. La veritat és que hi arribo gràcies al navegador perquè és complicat! Vorejo l’aeroport fins arribar-hi.
La casa Gomis és espectacular i us animo a visitar-la.
Tornant a la tertúlia, comparteixo taula amb grans professionals de diferents sectors i visions: Maria Garcia (ZEroport), Narcís Prat (Investigador), Eloi Nolla (ecologistes en acció, Joaquim Llansó (Vicepresident de Foment del treball) i Òscar Oliver (professor UPC).
Parlem de com es pot créixer de manera sostenible, des dels diferents àmbits que representem cadascú. És una tertúlia molt enriquidora, on he gaudit molt!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari