Dimecres 15 de setembre: reunió amb l’Ajuntament del Montmell i reunió informativa sobre la MAT

Dimecres 15 de setembre: reunió amb l’Ajuntament del Montmell i reunió informativa de la MAT

Aquest matí la Leo, la Judith i jo ens reunim amb l’alcalde José Ma. i la regidora Núria del Montmell. Ens visiten per lliurar-nos una guia de l’àrea recreativa del Montmell on hi trobem caminades prop de l’àrea. L’àrea és al Montmell però es manté amb les aportacions de bona part dels municipis de la comarca És una mica de tots!
Felicitats per aquesta iniciativa! Aprofitem també per parlar de temes i preocupacions comunes com són el transport, els serveis a les urbanitzacions no recepcionades, … No serà l’última reunió que farem perquè ha estat molt profitosa.

A les vuit del vespre som a la pista (també anomenada Plaça Pau Casals i l’hort del Jaumet) per la reunió informació sobre el projecte de la línia de MAT que està projectada per portar energia renovable de l’Aragó a l’àrea metropolitana de Barcelona, trepitjant sense miraments quasi quaranta municipis. La Bisbal som el municipi més afectat de la comarca, passant per més de 9km del terme i amb 27 torres d’alta tensió.
Ha vingut molta gent, més de 130 persones. Explico quin projecte és, com afecta i a qui el municipi i quines al·legacions estem preparant. Després l’Ester, des de la Plataforma NO a la MAT de la Bisbal, explica la tasca que fan d’explicar i animar a presentar al·legacions particulars. I també comptem amb el gran Marc Robert, del Geven i SOS Penedès, que ens fa una interessant explicació sobre l’afectació d’aquesta línia sobre la fauna, flora, paisatge i salut. Moltes gràcies per les vostres aportacions i gràcies també a tot el públic assistent!
Seguirem treballant per aconseguir energia renovable de “km 0”, perquè no és sostenible que per tenir energia renovable s’hagi de construir una línia de més de 250km sense tenir en compte el territori.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari