Dissabte 11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya

Dissabte 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya: assisteixo a la ofrena floral de l’ACM i el Partit Demòcrata al monument de Rafel de Casanova, a Barcelona

Avui Diada Nacional i, per segon any, una diada diferent. Fins l’any passat la diada era un dia familiar i d’amics, reivindicatiu i festiu, d’anar a passar el dia a Barcelona i participar de la manifestació.l’any passat per la pandèmia no va poder ser i, enguany, no hi anem per precaució.
Però sí que participo en actes de la diada, per primera vegada assisteixo a la ofrena floral al monument de Rafel de Casanova.
Marxo aviat de casa en cotxe per ser a les 9 del matí a la cantonada dels carrers Girona amb Ausiàs March, per trobar-me amb el Lluís Soler president, la Joana Ortega gerent i altres membres (la Sònia i el Sergi) de l’executiva de l’ACM (Associació Catalana de Municipis). És un honor poder formar part de la comitiva de la ofrena i, com diu el manifest d’enguany de la diada de l’ACM: “L’autèntica commemoració de l’11 de setembre no és la de la caiguda de Barcelona, ni només és la Diada Nacional de Catalunya. L’11 de setembre commemorem la tenacitat d’un poble que unit (més enllà de les classes socials, el gènere o la ideologia), va ser capaç de lluitar, de protegir-se i de ser resilient. Així és el poble de Catalunya“.
Quan és el nostre torn anem les dues entitats municipalistes (ACM i FMC) a portar el centre floral al monument, escoltem i cantem els segadors i el deixem als peus del monument.

Llavors, en comptes de marxar, la Sònia i jo ens quedem per unir-nos a la ofrena floral del Partit Demòcrata. Mentre esperem ens trobem amb el Pere Pons i en Josep Tarin.Després de la ofrena floral, anem a esmorzar i aprofitem per posar-nos al dia i parlar del present i futur. Un plaer compartir aquesta estona amb vosaltres, David Bonvehí, Àngels Chacón i Sònia Valero!

A quarts de 12 del migdia torno cap a casa.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari